Bizarr: megbüntették a Blackpoolt, mert gyenge csapattal állt ki

Vágólapra másolva!
2011.01.27. 18:36
null
Adam és Holloway pillanatokkal a lefújás után (Fotó: Action Images)
A Premier League 25 ezer fontos pénzbírságot szabott ki a Blackpool labdarúgócsapatára, miután Ian Holloway menedzser november 10-én meggyengített tizenegyet küldött ki az Aston Villa elleni bajnokira.

Holloway tíz helyen változtatott az egy fordulóval korábban az Evertonnal ikszelő csapaton, majd lemondással fenyegetőzött abban az esetben, ha a liga megbünteti a szokatlan rotáció miatt. A menedzser igen dühösen reagált már arra is, hogy vizsgálat várható az ügyben:

„Én vagyok a szakvezető és olyan csapatot küldök pályára, amilyet akarok. Négy meccsünk van tizenkét nap alatt, és az állandó kezdőcsapat-tagok már nem bírják" – mondta.

 

 A BLACKPOOL ÖSSZEÁLLÍTÁSAI A VITATOTT IDŐSZAKBAN
november 6. Blackpool–Everton 2–2
november 10. Aston Villa–Blackpool 3–2
november 13. West Ham–Blackpool 0–0

„Ha valami nagyokos a Premier League-től meg akarja mondani, hogy milyen csapatot küldjek pályára, akkor csak jöjjön ide hozzám kávézni, és majd az ölébe borítom. Szégyenletes ez az egész, gusztustalan" – intézett dörgedelmet a ligához.

A liga szerint a Blackpool a Premier League szabályzatának két pontját (B13 és E20) is megsértette: az előbbi arra vonatkozik, hogy a kluboknak „jóhiszeműen kell eljárniuk minden esetben más klubokkal és a ligával szemben", míg az utóbbi egyértelműen kimondja: „minden bajnoki mérkőzésen minden klub köteles a lehető legjobb összeállítású csapatot pályára küldeni".

A meggyengített Blackpool egyébként majdnem pontot is szerzett Birminghamben, John Collins az utolsó pillanatokban szerezte meg az Aston Villa győztes gólját.

Hasonló eset már volt az angol élvonalban, a 2009–2010-es szezon során a Wolverhampton Wanderers kapott huszonötezres büntetést meggyengített csapattal kiállásért – igaz, azt a bírságot felfüggesztették. Azt, hogy a liga nem felfüggesztett bírságot szabott ki a Blackpoolra minden bizonnyal az indokolja, hogy Hollowaynek már volt egy hasonló esete, mikor a Southampton ellen B-csapatot küldött pályára, és nyilvánosan hangoztatta, hogy a bennmaradás érdekében hajlandó feláldozni az FA-kupaszereplést.

kerdes=Ön szerint a ligának vagy a menedzsernek van igaza?|opcio1=A ligának|opcio2=A menedzsernek|
cikkertekelo_szavazas

Szavazz!

Ön szerint a ligának vagy a menedzsernek van igaza?
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik