Arsenal: Aubameyang közös megegyezéssel szerződést bontott – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.01. 21:42
null
Aubameyang négy év után távozott az Arsenaltól (Fotó: AFP)
Pierre-Emerick Aubameyang közös megegyezéssel szerződést bontott az Arsenallal – számolt be róla a londoni futballklub a hivatalos honlapján.

 

Hétfő este óta már csak idő kérdése volt, hogy mikor válik hivatalossá Pierre-Emerick Aubameyang távozása az Arsenaltól. A londoni alakulat bejelentésére kedd estig kellett várni: az Arsenal arról számolt be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 32 éves gaboni támadóval. Nyílt titok, hogy Aubameyang az FC Barcelonában folytatja a pályafutását.


A rutinos támadó négy évig futballozott az Arsenalban, amely 2018 januárjában több mint 63 millió eurót fizetett érte a Borussia Dortmundnak. Összesen 163 tétmérkőzésen szerepelt az angol együttesben, és 92 gólt szerzett. Angol Szuperkupát és FA-kupát nyert, valamint Európa-liga-döntőt játszhatott a csapattal. Ebben az idényben 15 meccsen hétszer volt eredményes.

Aubameyang hétfő óta Barcelonában tartózkodik, tegnap este már alá is írta az új szerződését, sőt kedden már részt vett a katalánok edzésén. Adama Traoréhoz hasonlóan a gaboni játékos is az Atlético Madrid elleni vasárnapi rangadón debütálhat a Barcában, amely legkésőbb szerdán vagy csütörtökön bejelenti a megszerzését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik