Barcelona: Aubameyang megérkezett a katalán fővárosba – videó

Vágólapra másolva!
2022.01.31. 13:00
Már Barcelonában van az Arsenalnál kegyvesztett csatár, Pierre-Emerick Aubameyang, aki a Barcához csatlakozhat kölcsönben. Az erről árulkodó videót Gerard Romero osztotta meg a közösségi médiában, aki decemberben Ferran Torres klubváltását is az elsők között jelezte a spanyol sajtóban. 

Hétvégén már arról szóltak a hírek, hogy a gaboni támadó Spanyolországba teszi át a székhelyét nyárig, ma már a bejelentés is megtörténhet. A 32 éves játékosnak az előző év végén megromlott a viszonya Mikel Arteta vezetőedzővel, aki fegyelmi vétség miatt a csapatkapitányi karszalagtól is megfosztotta. A londoniaknál december eleje óta keretbe sem került csatár ezzel a kölcsönnel előrelendítheti a karrierét.

 

Aubameyang 2005-ben érkezett Európába, három évvel később pedig már az AC Milan kötelékébe tartozott. Itt nem kapott lehetőséget az első csapatban, kölcsönben viszont szerepelt a Dijonnál, a LOSC Lille-ben, a Monacóban és a Saint-Étiennenél is. Utóbbi végül 2012 januárjában megvásárolta a Milantól. A zöld-fehéreknél másfél idényt töltött, utána pedig lecsapott rá a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund.

A „darazsaknál” élte Aubameyang a fénykorát, 213 mérkőzésen 141 gólt szerzett, a 2016–2017-es idényben ő lett a sorozat gólkirálya, 31 találatot szerezve. 2018 telén 65 millió euró ellenében igazolt az Arsenalba. 163-szor ölthette magára az „ágyúsok” mezét és 92 gól mellett 21 asszisztot is jegyzett. 2009-ben mutatkozott be hazája, Gabon válogatottjában, ahol 72 meccsen 30-ször zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik