Angol Ligakupa: Ten Hag szerint ez csak a kezdet, Fernandes a szurkolókat méltatta

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 11:34
Mint arról beszámoltunk, a Newcastle United döntőbeli legyőzésével a Manchester United hódította el az angol Ligakupa serlegét 2023-ban. Lássuk, hogyan értékelték a finálét a két csapat játékosai és edzője!

„Legyőztük őket (a Newcastle-t – a szerk.), nem mindig a legszebb futballt produkálva, de szerintem hatékonyak voltunk – idézte a »vörös ördögök« menedzserét, Erik ten Hagot a manutdfanatics.hu.Nagyon jól kapcsolódtak egymáshoz a játékosok, emellett pedig folyamatosan tüzelték a másikat és ha kellett, akkor a nehéz helyzetekben ki is segítették egymást. Ezt nagyszerű látni. Szerintem ez a legjobb, amit egy menedzser kaphat a játékosaitól.”

A Manchester United mestere elárulta, hogy a mérkőzés előtt külön kiemelt három játékost (Raphaël Varane, Casemiro és David de Gea), akik tudják, hogy hogyan kell trófeákat nyerni. „Szükség van az ilyen srácokra a pályán ahhoz, hogy összetartsák, tanítsák és szervezzék a csapatot. Nemcsak taktikai szempontból, hanem mentálisan is. Nagyon fontos a győztes mentalitás. Nekik ezt be kell hozniuk az öltözőn belülre is. A nehéz helyzeteket kezelniük kell és most is ezt tették.”


Ten Hag szerint jól mutatja, fizikailag és mentálisan mennyire erősek, hogy néhány napon belül értek el két ekkora sikert (múlt csütörtökön az FC Barcelonát ejtették ki az Európa-ligában). Ez azonban csak sok munka és szenvedés árán valósulhatott meg.

„Ha trófeát nyersz, az mutat valamit. Azt, hogy jó úton, jó irányba tartasz. Ez csak egy kupa és még csak február van, de jelzi, hogy a megfelelő úton járunk.”


Bruno Fernandes az első trófeáját emelhette magasba az MU játékosaként.

„Mindig hihetetlen érzés »vörös ördögnek« lenni. Nem számít, hogy nyersz-e vagy sem. Mindig hihetetlen – idézte a manchesteriek karmesterét a manutdfanatics.hu.Láthattátok, milyen támogatást adnak nekünk a szurkolók a nehéz pillanatokban és itt volt az ideje, hogy legyen némi örömük, mert a legrosszabb időkben is ott álltak mögöttünk. Megérdemlik ezt a sikert.”

„Erik az igényeivel, szenvedélyével és azzal a móddal, ahogy játszani akar, valami különlegeset hozott a csapatba – tért ki Fernandes a menedzserre. – Számomra a trófeák elnyeréséről szól minden. Végre ez sikerült és most én is sokkal-sokkal többet akarok.”

A Manchester United klublegendája, David de Gea 0–0-nál bemutatott egy bravúrt, és kapott gól nélkül hozta le a finálét. A spanyol kapus ezzel 181-re növelte a kapott gól nélküli meccseinek számát, amivel Peter Schmeichelt megelőzve immár egyedüli rekordernek számít a Unitedben.


„Boldog vagyok. Ez a finálé volt a tökéletes alkalom a rekord megdöntésére, ami csodálatos dolog, ezért nagyon büszke vagyok. Folytatom a munkát és megpróbálok még több meccset gól nélkül lehozni”jelentette ki a 32 éves kapus.


Eddie Howe, a Newcastle United menedzsere természetesen csalódott volt a vereség miatt, olyannyira, hogy el is sírta magát, amikor az ezüstérmeiket mentek átvenni.

„Úgy hiszem, jól játszottunk ma – idézte a manchestereveningnews.co.uk a »szarkák« trénerét, aki különösen csalódott volt amiatt, hogy rögzített helyzetből kapták az első gólt. – Ha tudtunk volna szépíteni, izgalmas lehetett volna a vége, de nem szereztünk gólt. Nagyon büszkék lehetünk a teljesítményünk miatt, ugyanakkor nem voltunk elég pontosak a kapu előtt.”


Dan Burn is kiemelte Casemiro találatát, ugyanis elmondása szerint nem gyakran kapnak gólt oldalszabadrúgás után. Megdicsérte ugyanakkor az ellenfél sok címet nyerő világklasszis játékosait, hozzátéve, hogy egy nap ők is ilyen csapatot szeretnének alkotni.


A FINÁLÉRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

ANGOL LIGAKUPADÖNTŐ
MANCHESTER UNITED–NEWCASTLE UNITED
2–0 (2–0)
London,
Wembley Stadion. Vezette: Coote
MANCHESTER UNITED: De Gea – Dalot (Wan-Bissaka, a szünetben), Varane, Lisandro Martínez, L. Shaw – Fred (Sabitzer, 69.), Casemiro – Antony (Sancho, 82.), Bruno Fernandes, Rashford (Maguire, 88.) – Weghorst (McTominay, 69.). Menedzser: Erik ten Hag
NEWCASTLE UNITED: Karius – Trippier, Schär, Botman, Burn – S. Longstaff (Isak, a szünetben), Guimaraes (Willock, 78.), Joelinton – Almirón (E. Anderson, 90+1.), C. Wilson (Ritchie, 90+1.), Saint-Maximin (J. Murphy, 78.). Menedzser: Eddie Howe
Gólszerző: Casemiro (33.), Rashford (39.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik