Meglepetés Londonban: továbbjutást ért az MU-nak a Rashford-dupla

CS. Z.CS. Z.
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 20:58
null
Marcus Rashford duplája negyeddöntőt ért a Manchester Unitednek (fotó: AFP)
Az angol labdarúgó Ligakupa negyedik fordulójában a Manchester United 2–1-re győzött a Chelsea ellen a Stamford Bridge-en, ezzel bejutott a sorozat negyeddöntőjébe. A manchesterieknél Marcus Rashford duplázott: az MU 10-ese előbb büntetőből talált be, csodás szabadrúgása pedig továbbjutást is eredményezett.

 

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
CHELSEA–MANCHESTER UNITED 1–2 (0–1)

London, Stamford Bridge, 38 465 néző. Vezette: Tierney
Chelsea: Caballero – R. James, Zouma, Guehi, M. Alonso – Gilmour (Mount, 70.), Jorginho, Kovacic – Hudson-Odoi, Batshuayi (Abraham, 79.), Pulisic (Pedro, 70.). Menedzser: Frank Lampard
Manchester United: S. Romero – Lindelöf (Martial, 66.), Maguire, Rojo – Wan Bissaka, McTominay, Fred, B. Williams – Lingard (A. Pereira, 66.) – D. James, Rashford (Young, 80.). Menedzser: Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Batshuayi (61.), ill. Rashford (25., 73. – az elsőt 11-esből)

Mindkét együttes a megszokott bajnoki kezdőjéhez képest több cserével, de nem teljesen tartalékosan lépett pályára, ehhez képest némiképp csalódást okozott az első félidő, mert közepes iram mellett kevés helyzetet hozott, és nem a támadójáték dominált. A Chelsea kezdeményezőbben lépett fel az első percekben, de az MU mintha hamarabb megtalálta volna a játékát aktuális összeállításában, és ez a félidő közepén gólt is eredményezett.

Kellett ehhez egy jó letámadás, Daniel James szokás szerinti alacsony súlypontra helyezett megindulása és Marcos Alonso rossz ütemű közbelépése. Nem volt egyértelmű a büntető, ám volt kontaktus, és a tizenegyest ezúttal nem hagyta kihasználatlanul a Manchester United, Marcus Rashford magabiztosan helyezett a kapuba. 0–1

A Harry Maguire irányította MU-védelem több tanári megoldással szemléltetve jól védekezett az első félidőben, így Sergio Romerónak még csak védést sem kellett bemutatnia. Nem csoda, hogy a második játékrészre a Chelsea sokkal jobban felpörögve érkezett ki, pillanatok alatt át is vette az irányítást, és a kapu előtt is egyre veszélyesebb megoldásokat választottak a játékosok. Pulisic ugyan ezúttal gyenge napot fogott ki, és egy ideig Michy Batshuayi sem brillírozott, ám aztán a 61. percben klasszis támadóerényeket csillogtatott, amikor gyakorlatilag a teljes MU-védelmet megverte, és kilőtte a bal alsó sarkot. 1–1

Mielőtt azonban végképp a Chelsea javára billent volna a mérleg, a túloldalon is jött egy klasszis megmozdulás, és a 73. percben Marcus Rashford rendkívül látványos gólt szerzett szabadrúgásból. 1–2

Frank Lampard alapemberei közül is bedobott néhányat a hajrára, a Chelsea pedig igyekezett hajrázni, ám a londoniaknak nem volt válasza a villanásra. Nyolcadikként a Manchester United jutott be a Ligakupa negyeddöntőjébe.

A LIVERPOOL–ARSENAL MECCS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT TALÁLJA!

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Burton Albion (III.)–Leicester City 1–3
Crawley Town (IV.)–Colchester United (IV.) 1–3
Everton–Watford 2–0
Manchester City
–Southampton 3–1
Oxford United (III.)–Sunderland (III.) 1–1 – 11-esekkel 4–2
Liverpool–Arsenal 5–5 – 11-esekkel: 5–4
Aston Villa–Wolverhampton 2–1
Chelsea–Manchester United 1–2

PERCRŐL PERCRE

VÉGE! TOVÁBBJUTOTT A MANCHESTER UNITED!

94. perc. Chelsea-szöglet, de nem tudnak kapura fordulni a londoniak. Még egy utolsó felívelés Caballerótól, ám aztán szól a hármas sípszó.

93. perc. Jorginho húzott be majdnem egyet Youngnak, talán az a szerencséje, hogy nem érte el a cserejátékos arcát.

92. perc.Mount rúgta meg Rojót, ez is sárga. És egy perc mínusz a Chelsea-nek.

91. perc. Kovacic kapott sárga lapott buktatásért. Négy perc a hosszabbítás.

90. perc. Martial lopta a távoslágot balról, majd 15 méterről alig csavart a bal felső mellé-fölé.

87. perc. Kovacic lövése után szállt mellé a labda. Lampard és Solskjaer együtt nevetnek valamin az oldalvonalnál, óriási kép.

86. perc. D. James és Kovacic futópárbaját előbbi nyerte meg, de a labda utóbbinál, miután a manchesteri rálépett a játékszerre.

83. perc. Fred kapott sárga lapot időhúzásért.

82. perc. Zouma fejelt a sarokrúgás után, de nem volt erő benne, így helyezni sem tudta.

82. perc Alonso fordult kapura a 16-oson belül, éles szögből lőtt, Romeróról kipattant, de csak szöglet lesz belőle.

80. perc. Batshuayit Abraham váltotta a hajrára, míg Rashfordot Young.

76. perc. Rashford már 5 gólt szerzett a Chelsea ellen pályafutása során.

73. perc. MEKKORA GÓÓÓL! MARCUS RASHFORD SZABADRÚGÁSBÓL. Az angol támadó odaállt 30 méterről, és a sorfal felett elemi erővel a jobb felső sarokba vágta a labdát. A lécet is érintve vágódott a hálóba a labda, elképesztő ívben szállt, Caballerónak esélye sem volt. 1–2

72. perc. Batshuayi egy az egyben futhatott volna Rojóval, de a támadó elcsúszott. Nem véletlen a bosszankodás.

70. perc. Kettős csere a hazaiaknál is. Gilmour és Pulisic le, Mount és Pedro be.

69. perc. Fred éles szögből leadott lövése ment mellé.

68. perc. MU-szöglet után egy beadás. Most ezek tűnnek erőtlen próbálkozásoknak, mint a hazaiaké az első játékrészben.

66. perc. Az első cserék, kissé meglepő MU-változtatások: Lindelöf helyén Martial, míg Lingard helyén A. Pereira.

62. perc. Ez volt az első kaput eltaláló hazai lövés a meccsen.

61. perc. MICSODA SZÓLÓ ÉS GÓÓÓL!!! MICHY BATSHUAYI egy fejpárbaj után három védő között indult meg, Maguire lerántani sem tudta, majd a belga 20 méterről lendületből kilőtte a bal alsó sarkot. Romero későn mozdult, de nagyon pontos lövés volt. 1–1

57. perc. EZ ÍGÉRETES! Pulisic indította a saját térfeléről Hudson-Odoit, aki egy pattanás után lőtt, a kissé kint álló Romero felett átszállt a labda, de a kapu felett is, túl későn csapódott. Ugyanakkor egyre veszélyesebb a hazai gárda.

56. perc. Beszorult az MU, Fred kirúgni sem tudja a térfeléről a labdát.

53. perc. LÖVÉS! Pulisic talált lövőhelyzetet 16 méterről, ám jócskán mellé csorgott a labda. Ez egyelőre nem a hétvégi forma.

52. perc. Tizenegyest reklamálnak a hazaiak, miután Rojóról lepattant a labda Gilmour lövésénél, ám a combja volt az argentinnak, jól takarta kezét a testével.

50. perc. HELYZET! M. Alonso adott be balról, el is jutott a labda Hudson-Odoihoz az ötösön, ám nem találta el a játékszert, elgurul a hosszú sarok mellett.

49. perc. Pulisic szöglete volt magas Zoumának, ezt is kifejelték a vendégek.

47. perc. Willams és Hudson-Odoi találkozott a partvonal mellett, utóbbi átesett a reklámtáblán, ápolni kell. Vissza tud térni.

46. perc. ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ. Nincs csere.

Elég óvatos meccs mindkét részről, enyhén megspékelt kamaszos izgalommal, ami nem eredményezett túl sok helyzetet. Bár a védőmunkát lehet dicsérni, különösen a vendégek részéről, de nem lepődünk meg, ha a többség átkapcsolt a Liverpool–Arsenalra...

45+1. perc. VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK.

45. perc. Egy perc a ráadás.

44. perc. Látványosan szenved az előre jutással a Chelsea, az MU védői eddig tanárian játszanak, gyakorlatilag Batshuayihoz és Pulisichez sem jutott el értékelhető labda még.

40. perc. Pulisichez ezúttal eljutott a labda, de kéz miatt harsant a sípszó. Williams felé szállt egy ígéretes indítás, de a fiatal szélső nem tudta átvenni a játékszert.

38. perc. R. James okozott veszélyt ismét a jobb oldalon, Gilmournak kicsit hosszú a labda, míg Pulisic elől Wan Bissaka bombázta ki.

37. perc: Lingard tüzelt kapura, a statisztikai lapot erősíti a lövés, Caballerónak nem volt nehéz dolga.

35. perc. B. Williamset és a bal oldalt támadják a hazaiak, talán tudatosan, ám R. James hiába adhat be, a labda mély Batshuayinak is.

34. perc. R. James harcolt ki szögletet a hazaiaknak, de nincs veszély belőle. Megfogta a gól a Chelsea-t.

30. perc. December 22. óta (Solskjaer első hivatalos kinevezés alatt lévő meccse) az MU kapta (17) és értékesítette (12) a legtöbb büntetőt a Premier League csapatok közül (minden sorozatot figyelembe véve).

26. perc. Rashfordnak két rontott büntetője is volt már a szezonban, ezúttal azonban visszatért a korábbi pontosságához.

25. perc. VEZET AZ MU! MARCUS RASHFORD magabiztosan értékesítette a büntetőt a kapuba jobb oldalába lőve a labdát. Caballero balra vetődött. 0–1.

 

24. perc. TIZENEGYES A MANCHESTER UNITEDNEK! Labdát eredményezett a manchesteri letámadás, D. James betört a 16-oson belülre, jól fedezte a labdát, M. Alonso megtámasztotta, és a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Mezőnyben ritkán engednek ilyet tovább, ám Angliában ez nem egyértelmű 11-es.

21. perc. Egy perc elment két bedobással. Nem kifejezetten magas az iram, az első gól sokat számíthat mindkét oldalon.

18. perc. Batshuayi tartott oda McTominay lábára, ő sem úszta meg a sárgát.

15. perc. Éledeznek a "vörös ördögök", Zouma gyengécske felszabadítása után Jamesnél kötött ki a labda még a büntetőterületen belül, ám a walesi lövése pocsék.

13. perc.JÓ FIGURA! Lingard beadási kísérlete után vendég szöglet, amit szép komináció követ: James laposan adott be, McTominay a rövid felé mozogva lepett meg mindenkit, és a csavarása sem volt rossz, alig kerülte el a bal felső sarkot.

11. perc. Nem tudja az MU megtartani a labdát a középpályán, McTominaynek elege is lett ebből, csúnyán beleszállt Kovacicba. Jogos a sárga, és volt már olyan a történelemben, hogy ez nem csak figyelmeztetés volt.

8. perc. Lingard iramodott meg, Kovacic csúszott, de aztán visszahúzta a lábát, jól tette, mert egy rutinosabb támadó biztosan nem pattan úgy fel, mint most az MU-s.

7. perc. Két hazai szöglet egymás után, egyikből sincs helyzet. Az első percek a hazaiak irányítása alatt telnek.

5. perc. Az első lövés Pulisictől 16 m-ről, Lindelöf lépett bele.

4. perc. A Batshuayi felé szálló labdára Romero lépett ki, és szedte össze.

3. perc. Kovacic szólózott a középpályán, de a 16-osnál megakadt az akció, a Chelsea hátulról nekiveselkedik újra.

1. perc. SÍPSZÓ. A Manchester United kezdte a meccset.

Mindkét együttes hagyományos mezében: a hazaiak kék mez, kék nadrág, a vendégek vörös felső, fehér nadrág összeállításban.

A találkozót a wigani Paul Tierney dirigálja.

Jó estét kívánunk! Egyik csapat sem jelenlegi legerősebb felállásában kezd, mindazonáltal tartalékosnak nem igazán mondhatjuk a feleket – egyértelmű, hogy mindkét csapat a következő körbe szeretne jutni.

ELŐZMÉNYEK

A Chelsea és a Manchester United is az előző körben csatlakozott a sorozat aktuális kiírásának küzdelmeihez. A londoniak útja zökkenőmentes volt a 16 közé: hazai pályán 7–1-re múlták felül a jelenleg League Two-ban (negyedosztály) szereplő Grimsby Townt (gólszerzők: Batshuayi 2, Barkley, Pedro, Zouma, R. James, Hudson-Odoi). A Manchester United ehhez képest rendkívül megszenvedett a Rochdale (League One, harmadosztály) ellen: az 1–1-es rendes játékidőt követően (g: Greenwood), a tizenegyesrúgások 5–3-as különbséggel döntöttek az MU javára.

Nemcsak az előző forduló, az egész eddigi szezonbeli teljesítmény alapján a Chelsea tekinthető a meccs esélyesének, ugyanakkor érdemes emlékezni rá, hogy a Premier League nyitó fordulójában a Manchester United 4–0-ra kiütötte aktuális riválisát. Ugyanakkor egészen a hétvégi Norwich elleni fellépésig (3–1) az volt az egyetlen mérkőzése az évadban az MU-nak, amelyen egynél több gólt ért el.

Érdekesség, hogy mindkét csapat eddig 5-5 alkalommal nyerte meg a Ligakupát, a manchesteriek ezen felül négyszer játszottak még döntőt, a londoiak háromszor.

A keddi játéknapon biztosította a nyolc között a címvédő Manchester City mellett az Everton, a Leicester City, a harmadosztályú Oxford United, illetve a korábban a Tottenham Hotspurt is búcsúztató negyedik ligás Colchester United. A negyeddöntő mérkőzéseit a december 16-i héten rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik