Anglia: Gareth Southgate-nek kellemes gondjai akadnak

SZELI MÁTYÁS (London)SZELI MÁTYÁS (London)
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 17:42
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate sajtótájékoztatót tartott a kedd esti, Magyarország elleni vb-selejtezőre készülve.
Gareth Southgate nehezen tudja eldöntetni, kit nélkülözzön játékosai közül. Tekintse meg az angol válogatott edzéséről készült galériánkat A KÉPRE KATTINTVA! (Fotók: Árvai Károly)
Gareth Southgate nehezen tudja eldöntetni, kit nélkülözzön játékosai közül. Tekintse meg az angol válogatott edzéséről készült galériánkat A KÉPRE KATTINTVA! (Fotók: Árvai Károly)

 

Némán kezdődött az angolok sajtótájékoztatója.

Mármint itt nem valamiféle kenetteljes csendre kell gondolni, hanem a házigazdák csak online sajtótájékoztatót tartottak, ami hang nélkül indult, így az első egy-két percben csak a szájról olvasók tudhatták, miről is beszél Gareth Southgate szövetségi kapitány. Aztán azért csak sikerült összeköttetést teremteni.

Vélemény
Mason Mount, az angolok középpályása
„Bizonyos szempontból a budapesti mérkőzésen volt az egyik legjobb atmoszféra, amelyben játszottam. Úgy értem, tényleg mindenki ellenünk volt, ez pedig motivál minket, játékosokat, és a végeredmény is bizonyítja, mennyire összetartóak voltunk. Az elején nehéz volt helyzeteket kidolgoznunk, a fordulás után sikerült betalálnunk. A magyar válogatott kemény ellenfél volt, de csapatként jól jöttünk ki abból a mérkőzésből.”

„Mindig fejfájást okoz, hogy kiket nevezzek a kezdőbe és időnként úgy érzem, bűnt követek el – mondta a szakember. – Ettől függetlenül biztosan lesznek változások az Andorra elleni mérkőzéshez képest. Erős keretünk van, mindenki tisztában van vele, hogy értékes tagja a csapatnak. Nem barátságos meccset játszottunk Andorra ellen és nagyra értékelem az ott látott teljesítményt. A rasszizmus vagy a tolerancia kapcsán nem nagyon tudok mást mondani annál, amit már elmondtam és nem hiszem, hogy a holnapi mérkőzés kapcsán ennek lenne bármilyen jelentősége.”

A több játékosát nélkülöző Marco Rossival ellentétben Southgate-nek tehát kellemesebb problémái vannak, nevezetesen az, hogy a sok jó játékos közül kell tizenegyet kiválasztania. Ez a helyzet pedig az utánpótlás-képzés eredménye is.

„Amikor elkezdtem a szövetségnek dolgozni, az volt a cél, hogy próbáljuk megváltoztatni az angol játékosokkal kapcsolatos felfogást – folytatta. – Az elmúlt években már más típusú futballisták kerülnek ki az utánpótlásból, technikailag képzettebbek, ami nagyon fontos az olyan zártan védekező ellenfelek ellen, mint Andorra volt. Több külföldi edzővel beszélve az volt az érzésem, hogy tisztelnek minket és ez talán még nagyobb elismerése a munkánknak.”

Nyolcszáz magyar lehet a meccsen
A napokban megkérdeztük az angol Labdarúgó-szövetséget arról, hogy számítanak-e bármiféle szurkolói rendbontásra, illetve kiemelt kockázatúnak tekintik az angol-magyar mérkőzést, de az FA-től azt a választ kaptuk, hogy a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban nem nyilatkoznak. Annyit elárulnak, hogy 70-75 ezer szurkolót várnak a mérkőzésre, ebből becsléseik szerint nyolcszáz magyar lesz, akiknek többsége az Egyesült Királyságban él.

AZ EURÓPAI SELEJTEZŐ I-CSOPORTJA, OKTÓBERI MECCSEK
7. FORDULÓ
OKTÓBER 9., SZOMBAT
MAGYARORSZÁG–Albánia 0–1
(Broja 80.)
Lengyelország–San Marino 5–0 (Swiderski 10., Brolli 20. – öngól, Kedziora 50., Buksa 84., Piatek 90+1.)
Andorra–Anglia 0–5 (Chilwell 17., B. Saka 40., T. Abraham 59., Ward-Prowse 79., Grealish 86.)

8. FORDULÓ
OKTÓBER 12., KEDD
20.45:
Anglia–MAGYARORSZÁG – élőben az NSO-n!
20.45: San Marino–Andorra
20.45: Albánia–Lengyelország – élőben az NSO-n!

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 7 6 1 23– 2 +21 19
2. Albánia 7 5 2 11– 6 +5 15
3. Lengyelország 7 4 2 1 24– 8 +16 14
4. MAGYARORSZÁG 7 3 1 3 12–11 +1 10
5. Andorra 7 1 6 4–19 –15 3
6. San Marino7 7 1–29–28 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik