KISS DOMÁN 2021.04.23 10:28 Frissítve: 2021.04.23 13:32

Anglia: Nem akartam abbahagyni a futballt, de… – Lingard

Jesse Lingard először beszélt a múlt évben átélt nehézségeiről és mentális problémáiról, amelyek miatt majdnem szünetet tartott.

Lingard őszintén beszélt nehéz időszakáról (Fotó: AFP )

 

Az elmúlt hónapokban újra csúcsformában játszik az angol játékos: január végén kölcsönbe került a Manchester Unitedtől a West Ham Unitedbe, amelynek színeiben tíz meccsen kilenc gólt szerzett. Előtte viszont átélt néhány keményebb évet Manchesterben, ahol nagyon nem ment neki a játék, több hosszú, gól nélküli időszaka is volt.

A 28 éves játékos elárulta, hogy a pályán kívüli problémák hozzájárultak teljesítménye romlásához. Olyannyira súlyos volt a helyzet, hogy rossz lelkiállapota miatt majdnem úgy döntött, egy időre felhagy a focizással.

„Nem akartam abbahagyni a futballt, csak egy kis szüneten gondolkodtam” – mondta a Presentingnek.

„Boldogan ültem a padon, pedig valójában ez nem rám vall. A minap azt mondtam a bátyámnak: »Emlékszel, amikor boldog voltam padozás közben?« Nem akartam játszani, mert gondolatban máshol jártam, egyáltalán nem koncentráltam és nyilvánvalóan eltemettem a problémáimat.”

Lingard többek között édesanyja mentális állapota miatt aggódott, amikor formája eleinte elhagyta őt, és a helyzet súlyosbodott, később kisebb testvéreire is neki kellett vigyáznia.

„Olyan érzés, mintha nem ugyanaz az ember lennél. Úgy éreztem, hogy nem én vagyok Jesse Lingard. Hidegen hagyott a játék a meccseken, mintha csak nem akartam volna ott lenni. Őrület volt... Megnyíltam a United előtt, és elmondtam nekik, mit éltem át, min ment keresztül anyukám, és ők segítettek.”

A karantén alatt sem volt könnyű neki.

„Könnyedén feladhattam volna a karantén alatt, de a vívódásaim mindig erőt adnak. Épp az edzőteremben voltam, és futás közben rájöttem, hogy szeretnék újra edzésekre járni.”

„Úgy érzem, hogy a nehéz időszakom lezárása megváltoztatott engem. Visszanéztem a régi meccseimet, a világbajnokság mérkőzéseit, és újra tudatosult bennem: igen, ez az igazi Jesse Lingard.”

Jesse Lingard tehát önmagára lelt Londonban, és remek formája hozzásegítheti a West Hamet ahhoz, hogy először indulhasson a Bajnokok Ligájában, ráadásul visszakerült az angol válogatottba és akár az Európa-bajnokságon is részt vehet.

 

 

 

2021.05.13 20:58:20

Angol labdarúgás B. Á.

Hiába szerzett vezetést a Manchester United, a vendégek kíméletlenül kihasználták a hazai hibákat.

2021.05.12 21:03:11

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment a Chelsea-nek, előbb valósággal gólt rúgatott az Arsenallal, majd elpazarolta a ziccereit.

2021.05.11 18:34:23

Angol labdarúgás B. Á.

A tartalékos Manchester United az első félidőben még tudott egyenlíteni, a másodikban már nem.

2021.05.08 16:11:16

Angol labdarúgás D. Á.

Marcos Alonso az utolsó percben szerezte a győztes gólt, a City a BL-döntőben vághat vissza.

2021.05.03 23:37:43

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Az üzleti felvirágzás majd' minden ellenérvet felülírt.