Anglia: levizelte az ősi rivális legendájának szobrát, letartóztatták

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.03. 18:51
null
A vállalhatatlan jelenet (Fotó: sportbible.com)
Olyan videó kapott szárnyra az interneten, amelyen az látható, ahogyan az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United 21 éves szurkolója levizeli az ősi rivális, jelenleg harmadosztályú Sunderland legendás mestere, Bob Stokoe szobrát. A felvétel a northumbriai rendőrség figyelmét is felkeltette, minek nyomán azonosították, majd letartóztatták az elkövetőt.

 

A rendőrség szóvivője a sportbible.com-nak elmondta, hogy a szoborra vizelő Newcastle-szurkoló viselkedése teljességgel elfogadhatatlan, és az üggyel kapcsolatban teljes körű vizsgálat indult. „A férfit azóta letartóztattuk, és jelenleg is rendőrségi őrizetben van” – mondta.

A szobor a Sunderland otthona, a Fény Stadionja előtt áll, s azt ábrázolja, ahogyan Bob Stokoe az 1973-as FA-kupa döntőjében, a Leeds ellen elért 1–0-s siker után ünnepel.Stokoe nem mellesleg játékosként a Newcastle-lel is nyert FA-kupát, s tíz esztendőn át, 1950 és 1960 között erősítette a csapatot. A Sunderlandet 1972-től 1976-ig, majd még egy évig, 1987-ben irányította. Stokoe 2004. február 1-jén, 73 évesen hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik