Nemzetisport.hu 2010.11.05 18:36 Frissítve: 2014.10.18 02:08

Ancelotti szívesen lenne Gerrard edzője

A Premier League vasárnapi rangadóján a Liverpool fogadja a Chelsea-t, és a vendégeket irányító Carlo Ancelotti amondó: csapatának a legjobbját kell nyújtania, ha győzni akar a „vörösök” ellen. Többek között azért gondolja így, mert újra formába lendült Steven Gerrard, akit szívesen látna egy nap a saját együttesében.

Ancelotti tudja, hogy nehéz mérkőzés vár rájuk (Fotó: Action Images)

 

Bár a csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen a Napoli vezetést szerzett Liverpoolban, a hazaiak Steven Gerrard mesterhármasával fordítani tudtak. Jamie Carragher ezt követően azt találta mondani, hogy Gerrard minden idők legjobb Liverpool-játékosa, a 30 éves középpályásról pedig Ancelotti is felső fokon beszélt.

„Nyilvánvaló, hogy a világ egyik legjobb játékosa, szívesen látnám egyszer a csapatomban – nyilatkozta az olasz szakvezető, akinek klubja korábban többször is megpróbálta leigazolni Gerrardot, akihez a Mourinho-érában kerültek a legközelebb, de akkor sem sikerült megszerezniük.

Ancelotti szerint mindent bele kell adniuk vasárnap a győzelem megszerzése érdekében.

„A legjobbunkat kell nyújtanunk. Nem elég kilencven százalékot produkálnunk, száz százalékra lesz szükség, mivel Gerrard újra remek állapotba került. A Napoli elleni sikerük ráadásul az önbizalmukat is megnövelte. Az előző idényben az Anfielden kulcsfontosságú meccset játszottunk a bajnoki cím megszerzése szempontjából, most azonban egy másik csapattal találkozunk. Új menedzserük van, és jó néhány problémával kellett szembesülniük az idény kezdete óta. Ezeken azonban túltették magukat, az előző három találkozójukat pedig megnyerték. Azt hiszem, a rossz rajtjuk már a múlté."

A tény, hogy a Liverpool húsz évvel ezelőtt nyert legutóbb bajnokságot, Ancelotti számára is nehezen hihető.

„Meglepő a számomra. Egy olyan csapatnak, amely képes megnyerni a Bajnokok Ligáját, a Premier League-aranyat is be kellene tudnia gyűjteni. Néhány csapat, mint például a Milan, nagyobb önbizalommal játszik a BL-ben, mint a saját bajnokságában. Nehéz magyarázatot találni erre, de így van. A Milan is sokkal jobb volt a Bajnokok Ligájában, és ez a Liverpoolra is igaz" – vont párhuzamot Ancelotti korábbi csapata és a Pool utóbbi években nyújtott teljesítménye között.

2021.01.26 12:35:19

Angol labdarúgás MTI, CS. M.

Az argentin csatár koronavírus-fertőzéssel küzd jelenleg, de a spanyol menedzser szerint hamarosan visszatérhet.

2021.01.24 11:21:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Két gólt szerzett Manchesterben Szalah, de ez is kevés volt ez egyre jobban futballozó United ellen.

2021.01.21 19:58:05

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kloppék 68 bajnoki után kaptak ki ismét az Anfielden, 27 gólszerzési kísérletükből egyetlen gólt sem született.

2021.01.19 20:38:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Chelsea menedzsere alaposan megdicsérte a mérkőzés előtt ellenfelüket, aki aztán nem is cáfolt rá.

2021.01.17 10:03:39

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Az MU kész megadni Sergio Ramosnak azt, amit a Real nem, Guardiola csak mesterkedik?