Szoboszlai Dominik nem is Gerrard mezszámát akarta választani

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 11:13
Szoboszlai Dominik elől Alexis Mac Allister elvitte a 10-est, ezért választotta a 8-as mezszámot Liverpoolban (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Szoboszlai Dominik a klublegenda, Steven Gerrard nyolcas mezét kapta meg, amikor tavaly nyáron az angol élvonalbeli Liverpoolhoz igazolt. A magyar válogatott csapatkapitánya a Stadium Astro YouTube-csatornának adott interjújában a mezszámválasztás mellett szerepköréről, Andrea Pirlóról, saját lábméretéről és lövőtechnikájáról, a rögzített helyzetekről, Jürgen Kloppról, illetve a magyar válogatott Európa-bajnoki céljairól is beszélt.

A beszélgetés azzal indult, hogy Marco Rossit idézte a riporter, ugyanis a magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban azt mondta Szoboszlai Dominikról, hogy ő lehet a következő Andrea Pirlo. 

„Igen, ő mindig arról beszél nekem, hogy én leszek a következő Pirlo, mert tudta, hogy nem szerettem védekező középpályásként játszani. Az idő múlásával néha ott játszom, kicsit többet védekezem, egyre jobban tetszik és egyre többet gondolok rá, hogy ha odatesznek, én lehetek a következő Pirlo, de én nem akarok a következő Pirlo lenni. Természetesen óriási játékos volt, igazi legenda, de a saját utamat szeretném járni” – mondta Szoboszlai, akinek felvetették, a következő lépése az lehet, hogy mélységi irányítóként szervezze a támadásokat.

„Ha én választhatnék, úgy hagynám a mostanit, mert támadhatok és védekeznem is kell, és addig csinálom, amíg tudom. Amikor idősebb leszek és veszítek az erőmből, majd választani szeretnék, hogy többet támadjak vagy védekezzek, de ezt majd az idő eldönti. Még sok időm van, szóval most nem kell erre gondolnom. Ha a menedzser kicsit más helyre tesz be, akkor ott játszom” – részletezte Szoboszlai Dominik, akit arról is kérdeztek, miért éppen Steven Gerrard ikonikus mezszámát, a nyolcast választotta.

Macca (Alexis Mac Allister) előttem írt alá és a tízest választotta. Nem tudom már, hogy melyik számok voltak elérhetőek, de amikor mondták, hogy a nyolcas szabad, akkor nem akartam meghallani, hogy még mely számok érhetőek el. Mondtam nekik, hogy akkor azt választom, bár mondták, hogy gondoljam meg, mert ez egy »nehéz szám«

– árulta el a magyar válogatottban régóta 10-esben futballozó Szoboszlai Dominik, akit arról is kérdeztek, beszélt-e Steven Gerrarddal a mezszámról.

„Nem beszéltünk a mezszámról, de írt, hogy ha bármilyen segítségre van szükségem, akkor írjak neki, mert segít” – árulta el nemzeti csapatunk kapitánya, akit különleges lövőtechnikájáról is faggattak, ugyanis édesapja korábban arról beszélt, Szoboszlai Dominiknak kifejezetten kicsi a lába, ugyanakkor a Liverpool nyolcasa azt leszögezte, hogy emiatt nem hordott lábméreténél kisebb cipőt.

„Nem, mindig tökéletes volt a lábamra. Talán valaki azt mondta, hogy túl kicsi, de tetszett, amikor szoros volt, szóval talán ez is segít” – fogalmazott Szoboszlai Dominik, aki nem tudja, hogy erősebbet lő-e, mint egy nagyobb lábú labdarúgó, viszont amíg a technikája működik, boldog lesz.

Felidézték, hogy Szoboszlai a német Bundesligában szerzett góljainak 35 százalékát rögzített játékhelyzet után érte el, s megkérdezték a magyar játékost, Liverpoolban hogyan működnek az ilyen helyzetek, a szabadrúgások, szögletek.

„Sok munkával, rengeteg gyakorlással, de mostanában nehezebb, mert háromnaponta meccseket játszunk” – jegyezte meg Szoboszlai, kitérve arra is, hogy a csapaton belül van néhány kiváló pontrúgó, így például Trent Alexander-Arnold, Mohamed Szalah vagy éppen Alexis Mac Allister.

Az lövi, aki jobban érzi

– hangsúlyozta, majd a távozó Jürgen Klopp-pal kapcsolatban arról kérdezték, mekkora szerepe volt abban, hogy Szoboszlai a Liverpoolhoz szerződött.

„Volt benne szerepe, de ha a Liverpool akar szerződtetni, akkor nem gondolkozol túl sokat. Az csak egy extra, hogy Jürgen Klopp a menedzser. Természetesen felhívott, volt egy jó beszélgetésünk és gyors döntés volt. Így működik a foci. Most távozik, hogy szünetet tartson, élvezze az életét és megteheti, mert régóta csinálja ezt. Nem tudjuk, ki jön helyette, ám készen állunk, nem számít, ki lesz az új edző” – emelte ki Szoboszlai Dominik, aki ismét megerősítette, hogy legközelebbi viszonyba Trent Alexander-Arnolddal került liverpooli időszaka alatt, de már szinte mindenkihez közel áll, ugyanakkor az angol védővel vélhetően azért is került közelebbi kapcsolatba, mert a pályán kívül is hasonló dolgok érdeklik őket.

A beszélgetés végén a magyar válogatott került szóba és amikor a riporter megjegyezte, hogy amióta Szoboszlai a csapat kapitánya, veretlen a gárda, a liverpooli légiós elmosolyodott.

„Hosszú még az út az Európa-bajnokságig” – kezdte válaszát Szoboszlai.

„Nem olyan hosszú” – reagált a riporter.

„Még remélhetőleg tizennégy mérkőzésünk lesz addig” – válaszolt a középpályás, majd a nemzeti csapat erősségeiről beszélt.

„Egy csapat vagyunk. Mindenki megtenne mindent a másikért. Nem számít, ki a kezdő, ki a csere, mindenki készen áll és csapatként sok dolgot érhetünk el együtt, de még nem akarok az Európa-bajnokságra gondolni.”

„De úgy gondolod, hogy okozhattok meglepetést?” – vágott közbe a riporter.

„Talán. Talán nem számítanak rá, hogy továbbmegyünk a csoportból, de ez a célunk és onnantól kezdve minden meccs egy esély, szóval csak élveznünk kell. Ott már nem lesz rajtunk semmiféle nyomás, mert már az is megtisztelő, hogy ott lehetünk. Mindenekelőtt szeretnék továbbjutni a csoportból, és akkor majd utána beszélhetünk a többiről” – zárta szavait Szoboszlai Dominik.

Négyen is visszatértek a Liverpoolban
Az angol élvonalbeli Liverpool a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy kedden négy játékos is visszatért sérüléséből, s Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker, Diogo Jota, illetve Stefan Bajcetic is a kerettel készült kedden.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik