„Azt csináltam, amit Klopp kért” – Szoboszlai a káoszteremtésről

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 14:33
Szoboszlai (középen) alapember lett Kloppnál (Fotó: Getty Images)
Még a Brighton elleni, hátrányból megnyert bajnokin próbálta ki új szerepkörben a Liverpool vezetőedzője Szoboszlai Dominikot, akit aztán úgy jellemzett, ő volt csapatában a „tűzgolyó, a káoszteremtő”. A klub hivatalos honlapján Szoboszlai vasárnap délelőtt reagált a szakember szavaira, akinek a távozásáról is beszélt. Arról is szót ejtett, hogy miben más az angol élvonal és a német, ahol korábban játszott.

 

„A középpálya Mac Allisterrel és Endóval nagyon jó volt, Szoboszlai pedig úgy ugrott ki, mint egy tűzgolyó, és teremtett ezzel káoszt, ez nagyon tetszett” – fogalmazott Klopp az 1–0-s hátrányból megfordított meccs után, amelyen Szoboszlai mindkét liverpooli gólban közreműködött. A magyar válogatott csapatkapitányának annyiban változott meg a szerepe, hogy a korábbiaknál némileg nagyobb részt kellett vállalnia a letámadásokból, s a német edző kimondottan elégedett volt a meccs után azzal, ahogy a feladatát ellátta.

„Könnyen el tudom képzelni, hogy így beszélt a letámadásban nyújtott teljesítményemről a meccs után, de hát ez volt a kérése, ezért ezt csináltam. Boldog vagyok, hogy segíthettem a csapatnak. Úgy érzem, hogy jól megy ez a presszing, és amíg jól megy, addig csinálom. Talán azért is tudtam ilyen gyorsan beilleszkedni a csapatba, mert a kezdettől fogva rengeteg játéklehetőséget kaptam. Így aztán azt tudom csinálni, amit Klopp kér és szeretne látni tőlem és a csapatnak is segítségére van” – fogalmazott Szoboszlai, aki arról is szót ejtett, hogyan érintette őt és a csapatot Klopp januárban bejelentett távozása. 

„Januárig fogalmunk sem volt róla, hogy távozik, aztán, amikor megtudtuk, azt mondtuk, hogy jól kezdtük az idényt, úgyhogy folytassuk is így, sőt, legyen inkább egy nagyszerű idényünk! Klopp nyári távozása csak extra motivációt adott nekünk és meccsről meccsre mindig a legjobb teljesítményünket nyújtjuk, magunkért és miatta is” – idézte a klub hivatalos honlapja Szoboszlait, aki azt is elárulta, hogy miben látja a legnagyobb különbséget a német és az angol élvonal között.

„Kis különbség van csak, és nem is feltétlenül a játék minőségében, sokkal inkább a mérkőzésekhez szükséges energiát tekintve. Minden csapat jó valamiben a Premier League-ben, vagy van nagyon jó napja, amikor meglepetést okozhat, úgyhogy mindig készen kell állnunk és nem mehetünk fel úgy a pályára egyetlen alkalommal sem, hogy ez most egy könnyű meccs lesz, mert olyan nincs. Nem számít, hogy melyik csapat ellen játsszunk, mindig száz százalékot kell adnunk” – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

A Liverpool a Premier League 32. fordulójában a Manchester United ellen idegenben lép pályára vasárnap délután 16.30-tól, a mérkőzésről folyamatosan frissülő szöveges közvetítésben számolunk be.  

ANGOL PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ
16.30: Manchester United–Liverpool (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik