FIFA: Haaland, De Bruyne, Stones és Bernardo Silva sem maradt FIFPro-díj nélkül

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 11:52
Manchester City Training Session - 07.03.24
Balról jobbra: Mattias Grafström, Erling Haaland és Arsene Wenger (Fotó: FIFA)
Arsene Wenger, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fejlesztési igazgatója és Mattias Grafström, a szövetség ideiglenes főtitkára csütörtökön a Manchester City edzőközpontjába látogatott, hogy átadják a FIFPro World XI-díjakat azoknak a játékosoknak, akik egyéb elfoglaltság miatt nem tudtak megjelenni a januárban Londonban megrendezett The Best-gálán.

Mint arról portálunkon is írtunk, a gálán több egyéni díj kiosztása mellett megnevezték az Év csapatát, amelyben hat Manchester City-játékos is helyet kapott. Közülük csak Rúben Dias és Kyle Walker vette át az eseményen az elismerést, a többiek, azaz Erling Haaland, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva és John Stones most kapták kézhez a díjat.

Manchester City Training Session - 07.03.24
Kevin De Bruyne is megkapta a díjat (Fotó: FIFA)

Arsene Wenger, a nemzetközi szövetség fejlesztési igazgatója szerint nem véletlen, hogy hat játékost is a Manchester City adott az Év csapatába, az angol klub ugyanis azzal, hogy megnyerte a Bajnokok Ligáját, egyértelműen dominált az előző idényben. „A Manchester City hihetetlen idényt produkált, domináns csapat volt Európában és a bajnokságban is. Jogos, hogy a világ tizenegy legjobb játékosának többsége innen került ki, mi pedig örömmel ismertük el ezt. Minden játékos és edző fantasztikus munkát végzett” – fogalmazott a legendás francia szakember.

„Tavaly sikerült kombinálniuk a hatékonyságot az atletikussággal, nagyon jó volt nézni őket. Azzal pedig, hogy megnyerték a FIFA-klubvilágbajnokságot Dzsiddában, megkoronázták az évet” – tette hozzá Wenger, aki arról is szót ejtett, hogy a Citynél minden körülmény adott a sikerekhez, a klubnál folyamatosan a fejlődésre törekednek, s ennek megvan az eredménye.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik