Káprázatos érzés ez, amit tökéletesen megérdemeltünk – Jürgen Klopp az angol Ligakupa megnyerése után

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 08:56
Jürgen Klopp, trófeával a kézben (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Liverpool nyerte meg a labdarúgó angol Ligakupát az idén, miután a vasárnapi döntőben 1–0-ra nyert a Chelsea ellen. A győztes csapatból Jürgen Klopp menedzser, illetve a mindent eldöntő gólt fejelő Virgil van Dijk értékelt, míg az ezüstérmes részéről Mauricio Pochettino, a Chelsea mestere mondta el gondolatait.

„Fantasztikus érzés, ez volt az egyik legérzelmesebb mérkőzés az egész edzői pályafutásom alatt – mondta a mérkőzést hazánkban közvetítő Arena4-nek Jürgen Klopp. – Különleges meccs volt, nagy problémáink voltak a találkozó előtt, és közben is sokasodtak a gondok. Sok minden ellenünk volt, ezt azonban a játékosok nem voltak hajlandóak elfogadni. Nem is lehetnék büszkébb arra, amit ezek a fiúk véghez vittek. Nekik is sokat jelent a siker az idény korai szakaszában, ez egy csodálatos győzelem. Káprázatos érzés ez, amit tökéletesen megérdemeltünk.”


„Nem tudom – válaszolta a német szakember arra a kérdésre, hogy mi volt a különbség a két csapat között. – Nem is tudnék mit mondani a Chelsea-ről. Nyugodtabban futballoztunk, rengeteg problémát okoztunk nekik, amikor direktebben játszottunk. Sok mindent azért nem értünk el vele. Egyszer-kétszer megfutottuk őket Luis Díaz jóvoltából, de a kívánt célt nem értük el. Ez volt az oka a cseréknek is: változtatnunk kellett, friss emberek kellettek. Fiatal játékosok érkeztek, de jól futballoztak és magabiztosak voltak a 16-os környékén, s gólokat is szerezhettünk volna. A hosszabbításban is megvoltak a lehetőségeink. Virgil gólt szerzett hét közben, most még egyet, szóval mindenki hozzátette a magáét. Ez különleges este volt, amit jó érzés megélni. Két évvel ezelőtt ünnepeltünk Ligakupa-győzelmet, az is fantasztikus volt. Nem akarom a kettőt összehasonlítani, ám ha mégis kellene, ez volt a legkülönlegesebb döntő a pályafutásom során, aminek a résztvevője voltam, mert senki sem fogadott volna ránk előzetesen, főleg a cseréinket látva. Amikor ők érkeztek, az emberek azt hitték, hogy a Liverpoolnak befellegzett, szív nélkül maradt a csapat, de ez nem így volt, csak tovább kellett játszanunk, és a fiúk pontosan ezt csinálták.”

„Nem is tudom, mit mondhatnék (a Liverpool magyar szurkolóinak – a szerk.), de az biztos, hogy Szoboszlai-rajongó vagyok. (...) Egyértelműen a következő úti céljaim között van Budapest, és Dominik majd elmondja, hová érdemes ellátogatnom” – üzent a „vörösök” magyarországi híveinek Klopp.

„Mindkét együttes intenzív meccset játszott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Ez az első trófeám a Liverpool csapatkapitányakéntértékelt a meccs után a győztes gólt szerző Virgil van Dijk. – A jó pillanatokat mindig ki kell élvezni, s ez a mostani is ezek közé tartozik. Az ilyesmit nem tartjuk magától értetődőnek. Ma kifejezetten áldottak voltunk, mert ahogyan azt önök is láthatták, ki is kaphattunk volna. Nem így történt, a problémák dacára megcsináltuk, amit elterveztünk. Büszke vagyok a srácokra és büszke vagyok arra, hogy ennek a klubnak a játékosa lehetek. Mindenki megtette a magáét, szóval az egész csapatnak jár a gratuláció.” 

A finálét elveszítő Chelsea-t irányító Mauricio Pochettino szerint együttesének tanulnia kell a Wembley-ben elszenvedett kudarcból.

„Profi játékosokkal dolgozok, így tovább kell lépnünk, de ettől még át kell érezniük a fájdalmat. Amikor elveszítesz egy kupadöntőt, nincs az a dolog, amivel megvigasztalhatod a játékosaidat. A fiúknak tudatosítaniuk kell magukban, hogy tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk. Ezen a szinten át kell érezned, hogy mit jelent egy nagy trófeáért játszani. Emlékszem rá, hogy a Liverpool a Jürgen Klopp-éra első 3-4 évében az Európa-liga és a Bajnokok Ligája döntőjében is alulmaradt, ám hittek a projektjükben, minden idényben erősebbek lettek, s végül meg is szerezték azt, amit akartak” – fogalmazott az argentin szakember.

ANGOL LIGAKUPA, DÖNTŐ
Chelsea–Liverpool 0–1 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
London, Wembley Stadion. Vezette: Kavanagh
CHELSEA: Petrovics – Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell (Chalobah, 113.) – Caicedo, E. Fernández – Palmer, Gallagher (Madueke, 97.), Sterling (Nkunku, 67.) – Jackson (Mudrik, 89.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino
LIVERPOOL: Kelleher – Bradley (Clark, 72.), Konaté (Quansah, 105.), Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 87.) – Mac Allister (McConnell, 87.), Endo, Gravenberch (Gomez, 28.) – Elliott, Gakpo (Danns, 87.), L. Díaz. Vezetőedző: Jürgen Klopp
Gólszerző: Van Dijk (118.)

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik