PL: Bíznak magukban a fiúk, ezért tudnak fordítani – Klopp

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2024.01.11. 11:53
null
Kloppnak volt oka megtapsolni csapatát a szerdai meccs után (Fotó: Getty Images)
A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool FC labdarúgói egyenként és csapatként is bíznak magukban, Jürgen Klopp vezetőedző szerint ezért tudják sokszor megfordítani a mérkőzéseket, ha hátrányba kerülnek.

A Liverpool szerdán este, a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén 0–1-ről jött vissza, és nyert 2–1-re. Minden sorozatot figyelembe véve a gárdának ebben a szezonban már hetedszer sikerült fordítania olyan meccsen, amelyen 1–0-ás hátrányba került.

„Ahhoz, hogy meg tudj fordítani egy mérkőzést, először is minőség kell. De természetesen hitre is szükséged van, tehát összességében a mentalitás az, ami döntő Ebben a szezonban ez nálunk működik. Pedig sok nehézséggel kell megküzdenünk, és senki sem tudta, erre hogyan fogunk reagálni. Ezt nem lehet tervezni, erre nem lehet készülni, ez csak történik” – mondta Klopp a szerdai találkozó után.

„A fiúk megcsinálták a Bournemouth ellen, a Newcastle ellen idegenben, nagyon sokszor... Most is sok a sérültünk, de nem keresünk kifogásokat, persze sokat kell cserélnünk” – fogalmazott a német szakvezető.

A szerdai kupatalálkozón is egy cserejátékos, Cody Gakpo szerezte a győztes gólt, ebben a szezonban már 30. alkalommal fordult elő, hogy egy kispadról beállt futballista vállalt oroszlánrészt egy találatban, a Liverpool ezzel toronymagasan listavezető a Premier League-klubok között.

A bajnokságban éllovas Liverpool a PL-ben legközelebb január 21-én lép pályára, amikor Kerkez Milos csapatához, az AFC Bournemouth-hoz látogat.

A hétfői M4 Sport-Az Év sportolója gálán az év férfi sportolójává választott Szoboszlai combsérüléssel küzd, ezért nem lépett pályára a szerdai, liverpooli kupameccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik