PL: Saliba szerint a sérülése miatt nem lett bajnok az Arsenal

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.30. 15:26
null
William Saliba szerint az ő sérülésén is múlt, hogy nem lett bajnok az Arsenal az előző idényben (Fotó: Getty Images)
Hangzatos kijelentést tett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2022–2023-as kiírásában ezüstérmes Arsenal védője, William Saliba. Az előző idény hajrája előtt megsérült brazil hátvéd a Téléfootnak azt mondta, ha nincs a sérülése, az „ágyúsok” megnyerték volna a bajnokságot.

William Saliba a 27. forduló után, a Sporting elleni Európa-liga-meccsen szenvedett hátsérülést, amely miatt a hátralévő 11 bajnokin nem számíthatott rá Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere. A csapat ekkor még öt ponttal vezetett a Manchester City előtt, de a védő kiválása sok gondot okozott a londoniaknak, akik a bajnokság hajrájában öt győzelem mellett háromszor játszottak döntetlent és ugyanennyiszer szenvedtek vereséget – a miheztartás végett: az azt megelőző 27 fordulóban is hatszor hullajtott pontokat az Arsenal.

A 22 éves francia védő a Téléfoot számára egyértelművé tette, hogy rajta is múlt az „ágyúsok” bajnoki címe.

„Számomra teljesen egyértelmű. Az Arsenal lehetett volna a bajnok, de a sérülések is részei a futballnak” – fogalmazott Saliba, aki végül csapatával az óriásit hajrázó Manchester City mögött ezüstérmes lett az angol élvonalban.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik