Szoboszlai kezdőként mutatkozott be a Liverpoolban – helyszíni riport

DOMONKOS SÁNDOR BÁLINT (percről percre)DOMONKOS SÁNDOR BÁLINT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2023.07.19. 18:03
A RB Leipzigtől magyar átigazolási rekordot jelentő 70 millió euróért az angol Liverpoolhoz szerződő Szoboszlai Dominik kezdőként egy félidőnyi lehetőséget kapott az angol csapat első nyári felkészülési mérkőzésén, a német másodosztályú Karlsruhe elleni találkozón. Jürgen Klopp a szünetben sort cserélt, csapata 2–1-es hátrányból Cody Gakpo góljával egyenlített, majd Diogo Jota ráadásban szerzett duplájával 4–2-re nyert.
Szoboszlai Dominik kezdőként kapott lehetőséget a Liverpool első nyári felkészülési mérkőzésén (Fotó: Árvai Károly)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Karlsruher SC (német II.)–Liverpool FC (angol) 2–4 (1–1)
Karlsruhe,
BBBank Wildpark, 34 000 néző. V: Erbst (német)
LIVERPOOL: Kelleher – Bradley, Konaté, Van Dijk, Robertson – Alexander-Arnold, Clark, Szoboszlai – Díaz, Szalah, Núnez. 2. félidő: Jaros – Gomez, Quansah, Matip, Cimikasz – McConnell, Mac Allister, Scanlon (Koumas, 79.) – Gakpo, Doak, Jota. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Stindl (39.), Jung (50.), ill. Núnez (3.), Gakpo (69.), Jota (90+2., 90+3.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Minden jegy elkelt a Karlsruhe stadionavatójára, s ez alighanem akkor is így lett volna, ha a 2. Bundesliga előző idényének hetedik helyezettje nem a világhírű Liverpoolt látja vendégül ünnepélyes keretek között. A német klub fanatikusai három és fél esztendőt vártak arra, hogy otthonuk újranyissa kapuit, így a belépők már jócskán a szerdai meccs előtt elkeltek. A jókora szponzori ellenszolgáltatásért cserébe BBBank Wildparkra keresztelt aréna elődjét 1955-ben adták át, ám most esett át először teljes körű átépítésen, melynek eredményeként 34 ezer férőhelyesre bővült. A várva várt napon ellepték a várost a KSC-mezben feszítő férfiak és nők, idősek és fiatalok, hogy kedvenceiket megújult környezetben biztathassák a világ egyik legnevesebb csapata ellen – melyben Szoboszlai Dominik először lépett pályára, kezdőként! A naptárat visszalapozva felidézhetjük: napra pontosan kilenc évvel ezelőtt, 2014. július 19-én játszott magyar mezőnyjátékos a Liverpoolban, Adorján Krisztián a Preston elleni előkészületi meccsen húzhatta magára az angol sztárcsapat mezét, illetve 2562 napja annak, hogy Bogdán Ádám legutóbb a Pool kapuját védte, a jelenleg szabadon igazolható kapus 2016. július 13-án a Fleetwood Town elleni tesztmérkőzésen védett 45 percet. No, de vissza a jelenbe, vagyis a szerda délutánhoz, annak is a kapunyitást megelőző időszakához!

MAGYAR SZURKOLÓK IS ÉRKEZTEK A MÉRKŐZÉSRE

Karlsruhe belvárosában már a kora délutáni órákban bele lehetett futni Liverpool-mezben flangálókba. Szép számmal utaztak Nyugat-Németországba, a házigazda mintegy háromezer belépőt értékesített a vendégszektorba, s mint megtudtuk, csaknem húszezer jegyet is eladhatott volna a rendező, ha van szabad kapacitás. Az egyik rajongó Frankfurtból érkezett, hogy életében először a helyszínen lássa kedvenceit. Természetesen nem hagyhattuk ki a kérdést, amit még nekünk is ízlelgetnünk kell: mit vár a magyar válogatott labdarúgótól? Mint elmondta, látatlanban ragyogó igazolásnak tartja, nem érzi soknak az érte kicsengetett hetvenmillió eurót, mivel a stílusa passzol az angol sztárcsapatéhoz, és ha csak három év múlva, 25-26 éves korára érik be igazán a játéka, már akkor megérte szerződtetni. A bizakodó vélemény után egy Karlsruhe-drukkernél is rákérdeztünk, a Leipzigben nyújtott teljesítményét látva mire mehet Szoboszlai Dominik a Poolban, ám csattanós választ kaptunk: nem ismeri a futballistát, mert csak kedvenc együttese, a helyi KSC meccseit követi figyelemmel – ilyen egy igazi lokálpatrióta, gondolhatnánk, ám akármennyire is meglepő, több olyan hazai szimpatizánssal is találkoztunk, aki vagy nem hallott még korábban a magyar középpályásról, vagy nem látta játszani. Egyikük ugyanakkor hozzáfűzte, egy másik, egykori magyar labdarúgóról meglehetősen jó véleménnyel van: Hajnal Tamás volt az egyik kedvence. Az ötvenes éveiben járó férfi fifikás, rendkívül technikás, valamint kreatív futballistaként emlékezett vissza a középpályásra, aki amellett, hogy nagyszerűen tekerte középre a szögletek, illetve szabadrúgások nyomán a labdát, megannyi szép pillanatot szerzett a szurkolóknak 2007 és 2008 között.

A stadion felé véve az irányt azt fürkésztük, vajon belebotlunk-e olyanba, akinek meze a július 2-án szerződtetett Szoboszlai nevének feliratozásával van ellátva. Nem kellett sokáig keresgélnünk: a vendégszektornál két egymás mellett ácsorgó férfit pillantottunk meg. A magyarul feltett kérdéseinkre magyar nyelvű választ kapva megtudtuk, Roland és Rajmund egy óra autóútra élnek Karlsruhétól, s az utóbbi tíz évben mindannyiszor megnézték kedvenc csapatukat, ha a környéken játszottak. Ezúttal a szokásosnál is izgatottabban érkeztek honfitársuk miatt, és szerencsésnek érezték magukat, amiért jegyhez jutottak az összecsapásra – következő tervük, hogy az Anfieldre is ellátogassanak. Ezután egy környékbéli német srácot kaptunk Szoboszlai-mezben lencsevégre. Odalépve hozzá rákérdeztünk, hogyhogy az együttes új szerzeményének trikóját szerezte be.

„Azért, mert szerintem ő lesz a csapat egyik legjobbja. Megértem a klub vezérkarát, hogy nem sajnálta rá a pénzt. Bár első hallásra soknak tűnt az érte kifizetett hetvenmillió euró, megtérülhet az üzlet. Lipcsében bizonyította, megüti a Pool szintjét, és ha kihozza magából a maximumot, vezéregyéniséggé léphet elő. Egy ilyen kaliberű játékosra nagy szükség van a középpályán, bízom benne, hogy a nyáron szerződtetett Alexis Mac Allisterrel ütős párost alkotnak majd.”

SZOBOSZLAI DOMINIK AZ EGÉSZ KÖZÉPPÁLYÁT BEJÁTSZOTTA

Hogy az argentin világbajnok és a magyar középpályás között milyen lesz az összhang, s a duó mennyire lesz versenyképes a Premier League-ben, illetve a nemzetközi porondon, arra nem a Karlsruhe elleni találkozón derült fény – már csak azért sem, mert előbbit a cserék közé nevezte Jürgen Klopp menedzser. Már a bemelegítésnél feltűnő volt, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya ugyanolyan határozottan lövi a kapuba a labdát, mint Mohamed Szalah, Darwin Núnez vagy éppen Luis Díaz, akik hozzá hasonlóan a kezdő tizenegyben kaptak lehetőséget az együttes első nyári tesztmeccsén. Szoboszlai kezdetben a középpályássor bal oldalán, Andrew Robertson előtt, egyúttal Luis Díaz mögött szerepelt. Első labdaérintésére körülbelül egy percet kellett várni: a felezővonal környékén pontosan passzolta vissza a labdát egy érintésből Ibrahima Konaténak. Két perccel később pedig már az első Liverpool-gólt élhette át testközelből, Mohamed Szalah és Darwin Núnez összjátéka után utóbbi vette be Patrick Drewes kapuját.

Tíz perccel később a magyar középpályás kevés híján helyzetbe hozta az egyiptomi kiválóságot, ám labdája kicsit hosszú volt társának. Játékáról elmondható volt, hogy fegyelmezetten tartotta pozícióját Andrew Robertson és Luis Díaz között, gyakran mozgott vissza labdáért, igyekezett minél többször az ellenfél védelmi vonala és a középpályássora közé beférkőzni, s a letámadásból is kivette a részét, rástartolt a labdára, ha érezte, zavart kelthet. A játékvezető a félidő közepén ivószünetet rendelt el, ami a meccsről szólva csak azért említésre méltó, mert a játék folytatása után Szoboszlai már jobb oldali középpályásként futballozott, helyet cserélt Bobby Clarkkal, és Szalah mögött szerepelt – Jürgen Klopp menedzser alighanem több pozícióban ki akarta próbálni. Játékán látszott, az idő előrehaladtával egyre bátrabb megmozdulásokra vetemedik, a félidő vége felé negyvenméteres keresztlabdája hajszálpontos volt. Addigra azonban már dönetlenre álltak a felek, a 38. percben ugyanis begyakorolt szabadrúgás-variációt követően a KSC-szurkolók kedvence, Lars Stindl lőtt bombagólt, a labda a léc érintésével vágódott a gólvonal mögé.

A VÉGÉRE MARADT A CSATTANÓ, FORDÍTOTT A LIVERPOOL

Ahogyan arra számítani lehetett, Szoboszlai Dominik első, Liverpoolban játszott mérkőzésén egy félidőnyi lehetőséget kapott. Bár – csapattársaihoz hasonlóan – látszott rajta, hogy az alapozás kellős közepén pályára lépve nincs ereje teljében (furcsa is lenne a kemény terhelés miatt csúcsformában látni), biztatóan mozgott – első meccsnek jó volt a Karlsruhe elleni! Igaz, sokáig úgy tűnt, a „vörösök” szempontjából balul sül el, a fordulás után ugyanis egy ellentámadásból rögvest kapituláltak, Sebastian Jung használta ki a ziccerét. A Liverpool ezután benyomta ellenfélét a kapuja elé, lényegesen kezdeményezőbben futballozott, mint az első játékrészben, de meggyűlt a baja a szervezetten és önfeláldozóan játszó Karlsruhéval. Cody Gakpo a 69. percben mégis egalizált, Diogo Jota pedig a 92. és a 93. percben is gólt szerzett, megfordítva a mérkőzés állását. A találkozó kimenetelének így nemcsak a Szoboszlai Dominikért szorító magyar futballkedvelők, hanem a Liverpoolért szorítók is örülhettek. 2–4

PERCRŐL PERCRE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! KARLSRUHER SC (német II.)–LIVERPOOL FC (angol) 2–4


90+3. perc: GÓÓÓÓÓL! GÓLRA GÓL! JOTA PILLANATOK ALALTT ISMÉT BETALÁLT! 2–4

90+2. perc: GÓÓÓÓÓL! REMEK BAL OLDALI TÁMADÁS VÉGÉN DIOGO JOTA CSELEZTE BE MAGÁT EGÉSZEN AZ ÖTÖSIK, MAJD DREWES MELLETT PASSZOLT A KAPUBA! 2–3


90. perc: véget ért a rendes játékidő, de az ivószünet miatt biztosan lesz egy kis ráadás.

90. perc: újabb német szöglet, ezúttal balról, de ez sem okozott gondot a vendégeknek.

89. perc: ismét mutatós támadást vezetett a Karlsruhe, de a kapura már nem volt veszélyes a középre tett labda. Másodjára már igen, Zivzivadze pedig jól is érkezett a rövidre egy jobb oldali beadás után, s végül szögletet harcolt ki.

88. perc: McConnellnek keleltt megakadályoznia egy újabb ígéretes német helyzetet.

86. perc: a liverpooli mezőnyfölény ellenére szöglethez jut a Karlsruhe, de annál veszélyesebb volt az azt követő nagy bedobás. Jarosnak azonban most nem akadt dolga.

81. perc: Jotát állította meg két védő a tizenhatoson belül Koumas kiugratásánál, de nincs büntető, ráadásul az egyik német még ápolásra is szorul.

79. perc: a Liverpool is cserél, Scanlon helyére Koumas érkezett.

76. perc: Diogo Jota szép összjátékokkal egészen az ötösig eljutott, de ott már Drewes volt kedvezőbb helyzetben és felszedte előle a labdát.

75. perc: rosszul láttuk, Zivzivadze is a pályán a németeknél, épp a bombagólt szerző Lars Stindlt váltotta.

74. perc: ha jól láttuk, hetet cserélt a Karlsruhe, de Budu Zivzivadze továbbra is a kispadon.

73. perc: folytatódott a mérkőzés.

70. perc: ivószünet.

69. perc: GÓÓÓÓÓL! HOSSZÚ TÁMADÁS VÉGÉN EGYENLÍT A LIVERPOOL! BALRÓL KERÜLT CODY GAKPO ELÉ A LABDA, AKI A VÉDŐJÉT MEGVERVE LŐTT A KAPUBA HÉT MÉTERRŐL. 2–2


68. perc: a mérkőzés hangulatára egyébként nem lehet panasz, még egy edzőmeccsen is szinte telt ház van Karlsruhéban.

67. perc: hiába próbál nagy lendületű támadásokat vezetni a Liverpool, a hátul besűrűsödő német védelmet nem tudja feltörni.

62. perc: a mérkőzés első sárga lapját a németek csapatkapitánya, Gondorf kapta.

60. perc: még egy kép Szoboszlai Dominikről.

(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)

59. perc: Gakpo előbb egy bal oldali szögletet adott be, majd a hosszún kereste Matipot, harmadszor pedig lövésre vállalkozott, de blokkolták azt a német védők.

58. perc: a fiatal Scanlon előtt adódott lehetőség, de nem tudott élni vele.

57. perc: a Liverpool irányítja a mérkőzést, de most kevés a helyzet.

52. perc: bal oldali liverpooli szögletet Matip fejelt a német kapus kezébe.

50. PERC: GÓÓÓÓL! FORDÍT A KARLSRUHE! JOBB OLDALI AKCIÓ VÉGÉN KISSÉ KISZORÍTOTT HELYZETBEN JUNG VETTE BE JAROS KAPUJÁT. 2–1

46. perc: folytatódott a mérkőzés! A Liverpool lényegében sort cserélt, Szoboszlai Dominiknek egy félidő jutott új csapatában első nyári felkészülési mérkőzésén.


VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! KARLSRUHE–LIVERPOOL 1–1

45+2. perc: most épp Szoboszlait látta szabálytalannak a játékvezető a németek támadásánál, a Karlsruhe ígéretes helyzetét viszont csak a kéttagú sorfalba lőtte.

45. perc: nem lehet okunk panaszra, Szoboszlai Dominik becsülettel próbálkozik, sok helyen ott van, remekül helyezkedik, ám még az is látható, hogy kell még idő, míg teljesen megérti egymást a társakkal. És épp erre jók a felkészülési mérkőzések.

43. perc: Szoboszlai szép keresztlabdát adott Robertsonnak, akinek beadását Núnez fejelte erősen kapura, Drewes viszont bravúrral hárított.

41. perc: Szoboszlai egy jobb oldali beadás után vállalkozott lövésre a hosszún, de egyrészt csak az előtte álló védőt találta el, másrészt szabálytalanság miatt a német csapaté lett a labda.

40. perc, Borsos László jelenti Karlsruhéból: Szoboszlai Dominik a félidő közepén helyet cserélt Bobby Clarkkal, a középpálya jobb oldalán szerepel.

39. perc: GÓÓÓÓÓÓL! MEKKORA GÓLT SZERZETT A KARLSRUHE! BAL OLDALI, ÉLES SZÖGBŐL ELVÉGZETT SZABADRÚGÁS KERÜLT A HOSSZÚRA LARS STINDL ELÉ, AKI KAPÁSBÓL 13 MÉTERRŐL BOMBÁZOTT A LÉC ALÁ! 1–1

38. perc: az elmúlt percekben liverpooli szabálytalanságok miatt kissé akadozott a mérkőzés.

35. perc: Szalah lövése több védőn is megpattanva ment szögletre. Balról Robertson adott be, a lecsorgó labdát pedig Szalah küldte kapura, gyengén.

34. perc: most Szalah kereste Bobby Clarkot a 16-oson belül, de a fiatalnak nem volt jó az egyiptomi passza.

32. perc: Szoboszlai leste a középre bemozogni igyekvő Núnezt, de a magyar középpályás labdáját kifejelték a védők.

30. perc: Alexander-Arnold hajszálpontos előreívelt labdáját remekül kezelte le Szalah, aki Núnezt kereste egy kiugratással, de a védől felpörgő labdát könnyen védte Drewes, a Karlsruhe kapusa.

28. perc: újabb veszélytelen német kísérlet a liverpooli kapu felé.

26. perc: Szoboszlai Dominik akcióban


26. perc: liverpooli bedobással folytatódott a mérkőzés. Egy kisebb technikai szünet után, ugyanis az egyik locsoló váratlanul ismét beindult.

22. perc: ivószünet, miközben a pályát is locsolják.

21. perc: a Liverpool labdakihozatalánál többedik alkalommal keresték Szoboszlait a társak, aki az osztogatás mellett gyakran cipeli is a labdát az ellenfél kapuja felé.

20. perc: a Karlsruhe szöglete utáni beadást már lehúzza az angolok kapusa.

20. perc: Stindl lövését kellett bravúrral védenie Kellehernek.

19. perc: leshatáron lépett ki a németek támadója, akinek beadásánál nem értették meg egymást a társak és bár próbálkoztak, de a liverpooli védelem is jól zárt.

18. perc: szögletet harcolt ki a Karlsruhe, amely után többször is próbálkozhatott, de Kellehernek nem kellett közbeavatkoznia.

16. perc: hosszú labdajáratás után jutott el Szalah elé a labda, aki kicsit eltörte azt, s ballal lőtt mellé.

15. perc: a csapatszintű védekezést és a letámadást/gegenpressinget is gyakorolhatja a Liverpool, de nem sokáig, mert a németek továbbra sem tudják huzamosabb ideig megtartani a labdát.

(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)

13. perc: Szoboszlai fegyelmezetten tartja pozícióját Andrew Robertson és Luis Díaz között, bal oldali középpályásként.

12. perc: Szoboszlai vezethette rá a labdát a német védelemre, s Szalaht próbálta kiugratni, de hosszú volt a labda az egyiptominak.

10. perc: most egy labdakihozatal után bal oldalról próbálkozhatott a Liverpool, de Robertson már nem tudott veszélyes lenni a kapura.

8. perc: Szalah kezelt le nagyszerűen egy keresztlabdát, melyet Bobby Clarknak továbbított, aki nem tudott továbbadni, szöglet lett belőle, melyet Alexander-Arnold adott be és egy liverpooli kapuba is fejelte azt, de szabálytalanság miatt nem adták meg az angolok újabb gólját.

7. perc: hamar kijött a két csapat közti tudásbeli különbség, a Liverpool nagyon magabiztosan birtokolja a labdát egyelőre, így megérdemelten vezet.

3. perc: GÓÓÓÓL! Hamar megszerzi a vezetést a Liverpool! Darwin Núnez kapott remek labdát Szalahtól hat méterre a német kaputól, senkitől sem zavartatva és könnyedén passzolt a kapuba! 0–1


2. perc, Borsos László jelenti Karlsruhéból: Szoboszlai Dominik első blikkre úgy tűnik, a középpályássorban kap helyet, annak is a bal oldalán, Luis Diáz mögött. És az első labdaérintését is feljegyezhettük: a felezővonal környékén Ibrahima Konaténak gurította vissza egyérintőből a labdát.

1. perc: kiugratással próbálkozott a német csapat, de Bradley jó helyezkedéssel akadályozta ezt meg.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

Érkeznek a pályára a csapatok. Hamarosan kezdődik a mérkőzés!

(Fotó: Árvai Károly)
(Fotó: Árvai Károly)

18.26: a Liverpool szokásos vörös szerelésében játszik majd, a hazaiak pedig kék mezben és nadrágban.

18.25: kígyózó sorok próbálnak bejutni a mérkőzésnek otthont adó BBBank Wildparkba.

18.15: utolsó simítások a kezdés előtt.

18.08, Borsos László jelenti Karlsruhéból: mintegy háromezer Liverpool-szimpatizáns foglal helyet a 34 ezer fő befogadására alkalmas BBBank Wilfenpark vendégezektorában, az angolokért szorítók többsége német nemzetiségű, de a környező országokból is érkeztek Karlsruhéba.

18.05, Borsos László jelenti Karlsruhéból: Szoboszlai Dominik a kapura lövéseknél nagyon magabiztos a melegítés során, rendre gólt szerez – remélhetőleg első Liverpool-meccsén is villan!


A Karlsruhe keretében ott van a távozás küszöbén álló, télen érkezett, korábban Mezőkövesden, Fehérváron és Újpesten is játszó grúz támadó, Budu Zivzivadze, aki a kispadon kezd Christian Eichner együttesében.

17.50: Szoboszlai Dominik is hangolódik a meccsre, kezdőként kap lehetőséget Jürgen Klopptól.

17.45: a Liverpool öltözője


17.30: már a stadionban a Liverpool játékosai és stábja


Már a stadionban a Liverpool játékosai és stábja (Fotó: Árvai Károly)
Már a stadionban a Liverpool játékosai és stábja (Fotó: Árvai Károly)
Jürgen Klopp a szurkolókkal is fotózkodott (Fotó: Árvai Károly)
Jürgen Klopp a szurkolókkal is fotózkodott (Fotó: Árvai Károly)
Joel Matip, Konsztantinosz Cimikasz és Joe Gomez (Fotó: Árvai Károly)
Joel Matip, Konsztantinosz Cimikasz és Joe Gomez (Fotó: Árvai Károly)

17.15: Megérkezett a Liverpool busza a stadionhoz

A Liverpool busza megérkezett a stadionhoz (Fotó: Árvai Károly)
A Liverpool busza megérkezett a stadionhoz (Fotó: Árvai Károly)

ELŐZMÉNYEK

Első nyári felkészülési mérkőzését játssza a Premier League augusztus 13-i rajtjára készülő Liverpool, amely a 2023–2024-es idény első fordulójában a Chelsea vendégeként lép pályára. Jürgen Klopp együttese a németországi edzőtáborban két másodosztályú csapattal is összecsap, hiszen elsőként a Karlsruher SC ellen, aztán 24-én, hétfőn zárt kapuk mögött a Greuther Fürth ellen is pályára lépnek. Ezt követően a csapat Szingapúrba utazik tovább, ahol pedig az angol másodosztályba kieső Leicester City mellett a Bayern Münchennel is megvív.

A mostani, Karlsruhe elleni találkozón minden bizonnyal a magyar válogatott 70 millió euróért szerződtetett középpályása, Szoboszlai Dominik is pályára lép, azaz a PoolBarátok gyűjtése szerint napra pontosan kilenc évvel azután, hogy legutóbb – 2014. július 19-én – játszhat ismét magyar mezőnyjátékos a vörösöknél, miután Adorján Krisztián a Preston North End elleni találkozón csereként tíz percet játszott. A Liverpool magyar szurkolói oldala az is megnézte, hogy 2562 nap telt el azóta, hogy magyar labdarúgó pályára lépett a csapatban, hiszen Bogdán Ádám 2016. július 13-án játszott a Fleetwood Town ellen.

A magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya egyébként 13 társával együtt múlt kedden csatlakozott a Liverpool július 8-án kezdődött felkészüléséhez, bemutatkozása pedig sikeres volt, hiszen csoportjában a legjobban teljesített a laktátteszten, s társai is jó véleménnyel vannak róla, hiszen a távozás szélén álló Fabinho mellett Trent Alexander-Arnold, Cody Gakpo, Diogo Jota, Andrew Robertson, a korábbi lipcsei csapattárs, Ibrahima Konaté és a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp is jó véleménnyel van Szoboszlairól és a másik új szerzeményről, Alexis Mac Allisterről.

A mérkőzést nagy érdeklődés övezi, telt ház várható a Karlsruhe létesítményében, a BBBank Wildparkban.

Nagy az érdeklődés Karlsruhéban (Fotó: Árvai Károly)
Nagy az érdeklődés Karlsruhéban (Fotó: Árvai Károly)
Nagy az érdeklődés Karlsruhéban (Fotó: Árvai Károly)
Nagy az érdeklődés Karlsruhéban (Fotó: Árvai Károly)
Fotó: Árvai Károly
Fotó: Árvai Károly
Rengeteg Szoboszlai-mezes szurkoló van Németországban (Fotó: Árvai Károly)
Rengeteg Szoboszlai-mezes szurkoló van Németországban (Fotó: Árvai Károly)

A Liverpool mérkőzésre nevezett keretébe nem került be a csapatkapitány, Jordan Henderson, aki iránt a Steven Gerrard által irányított Al-Ettifaq érdeklődik, a játékos pedig el sem utazott a mérkőzés helyszínére – jelentette az átigazolási ügyekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano. Mint ismert, Henderson mellett egy másik középpályás, Fabinho is a távozás szélén áll, hiszen iránta is szaúdi klubok érdeklődnek. A Liverpooltól az előző idény végeztével egyébként Roberto Firmino (Al-Ahli), Naby Keita (Werder Bremen), James Milner (Brighton), Alex Oxlade-Chamberlain (szabadon igazolható), Fábio Carvalho (RB Leipzig – kölcsönbe), Sepp van den Berg (Mainz – kölcsönbe) és Arthur Melo (Juventus – kölcsönből vissza) távozott, Szoboszlai Dominik mellett viszont egyelőre csak Alexis Mac Allister érkezett. Csak csütörtökön csatlakozik a csapathoz a friss U21-es Európa-bajnok Curtis Jones és Harvey Elliott, illetve kisebb sérülés miatt kihagyja a mérkőzést a brazil kapus, Alisson Becker.


A LIVERPOOL NÉMETORSZÁGBA UTAZÓ KERETE

Alisson Becker, Joe Gomez, Virgil Van Dijk, Ibrahima Konaté, Thiago Alcantara, Curtis Jones, Harvey Elliott, Luis Díaz, Szoboszlai Dominik, Darwin Núnez, Alexis Mac Allister, Mohamed Szalah, Adrián, Cody Gakpo, Diogo Jota, Konsztantinosz Cimikasz, Andrew Robertson, Joël Matip, Stefan Bajcetic, Nat Phillips, Caoimhín Kelleher, Trent Alexander-Arnold, Marcelo Pitaluga, Conor Bradley, Bobby Clark, Ben Doak, Melkamu Frauendorf, Vítezslav Jaros, Lewis Koumas, James McConnell, Fabian Mrozek, Jarell Quansah, Calum Scanlon

A LIVERPOOL NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Július 19., 19.30:
Karlsruhe (német II.)–Liverpool
Július 24., 14.00: Greuther Fürth (német II.)–Liverpool – zárt kapus
Július 30., 11.00 (Szingapúr, Nemzeti Stadion): Liverpool–Leicester City (angol II.)
Augusztus 2., 13.30 (Szingapúr, Nemzeti Stadion): Liverpool–Bayern München (német I.)

A LIVERPOOL AUGUSZTUSI, BAJNOKI PROGRAMJA
Augusztus 13., 17.30:
Chelsea–Liverpool
Augusztus 19., 16.00: Liverpool–Bournemouth
Augusztus 26., 16.00: Newcastle United–Liverpool

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT A KARLSRUHER SC–LIVERPOOL NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik