PL: a West Ham ajánlatot tett Maguire-ért, de az MU a dupláját akarja kapni érte

Vágólapra másolva!
2023.07.29. 09:06
null
Maguire csereként fél órát kapott a Real Madrid elleni felkészülési mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United a Sky Sports értesülése szerint 20 millió fontos ajánlatot tett a Manchester United védőjéért, Harry Maguire-ért. Az MU azonban visszautasította, mert ennél jóval többet szeretne kapni az excsapatkapitányáért.

 

A világ legdrágább védőjeként (87 millió euró) érkező Harry Maguire alaposan visszaesett a manchesteriek hierarchiájában, hiszen Raphaël Varane, Lisandro Martínez, Victor Lindelöf és talán még Luke Shaw is megelőzi őt a belső védők rangsorában. Az új idény előtt pedig eldőlt, hogy a jövőben már nem ő lesz az MU csapatkapitánya.

A 30 éves angol válogatott hátvédet szívesen látná a soraiban az Európa-ligában-induló West Ham United, amely 20 millió fontot kínált érte, ám a „vörös ördögök” ezt keveslik, a dupláját kérik. A Transfermarkt szerint egyébként a 20 millió körüli vételár reális lenne. Mivel Maguire bére nagyon magas, így a londoniak nem akarnak túl sokat fizetni érte. A Sky Sports szerint az Manchester United 35–40 millió fontért elengedné őt, de kérdés, hogy a West Ham hajlandó-e megadni ezt az összeget érte. A játékos magas fizetése lehet elsősorban a buktatópont.

Mindeközben az Atalanta 20 éves csatárja, Rasmus Höjlund közeledik Erik ten Hagékhoz. A dán válogatott játékos az elmúlt hetekben már mindenben megállapodott az angolokkal, és úgy tűnik, hamarosan a két klub is dűlőre jut a nagyjából 70 millió eurós vételáráról.

Fred és Donny van de Beek személyében viszont két középpályás is elhagyhatja a Unitedet, helyükre a Fiorentina marokkóija, Szofjan Amrabat érkezhet, de csakis azután, hogy megoldódott a csatárkérdés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik