MU: már nem Maguire a csapatkapitány, még a klubtól is távozhat

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.16. 17:54
null
Harry Maguire búcsúzik a kapitányi karszalagtól, de vajon a Manchester Unitedtól is? (Fotó: Getty Images)
A Twitter-oldalán jelentette be a Manchester United hátvédje, Harry Maguire, hogy Erik ten Hag menedzser döntése értelmében a következő idényben már nem ő viseli a csapatkapitányi karszalagot. Eközben a BBC arról ír, hogy a West Ham United erősen érdeklődik az angol védő iránt.

 

„Miután ma beszéltünk a menedzserrel (Erik ten Hag), arról tájékoztatott engem, hogy kapitányt cserél. Elmondta az okait, és bár én személy szerint rendkívül csalódott vagyok, továbbra is mindent beleadok, ahányszor csak a klub mezét viselem” – kezdi a Twitteren közzétett bejelentését a Manchester United hátvédje, Harry Maguire.

Az angol védő három és fél éve, még Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt kapta meg a csapatkapitányi karszalagot, amelyről azt mondta, hogy erre volt az egyik legbüszkébb pályafutása során. Utóda nagy valószínűséggel a portugál Bruno Fernandes lesz, aki az elmúlt évadban Maguire helyettese volt.

A váltás egyben azt is jelentheti, hogy a védő távozik a „vörös ördögöktől”, erről pedig a BBC is beszámolt. Az angol közszolgálati televízió úgy tudja, hogy a Premier League-ben szereplő West Ham United élénken érdeklődik a játékos iránt, akinek 2025 nyaráig szól a szerződése. Maguire mindössze nyolc meccsen kezdett a bajnokságban a mögöttünk hagyott idényben, ahhoz pedig, hogy bebiztosítsa tagságát az angol válogatott jövő évi, Európa-bajnoki keretében, mindenképpen játékpercekre lenne szüksége.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik