Liverpool: „Nem kellett sok, hogy a pályán is lenyűgözzenek” – Klopp Szoboszlaiékról

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 08:30
null
Jürgen Kloppot Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister hamar lenyűgözte (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, múlt szombaton kezdte meg a felkészülést a 2023–2024-es idényre az angol élvonalbeli Liverpool, melynek keretéhez kedden csatlakozott a német RB Leipzigtől magyar átigazolási rekordot jelentő 70 millió euróért megszerzett Szoboszlai Dominik, akiről – illetve a másik új szerzeményről, Alexis Mac Allisterről – most a „vörösök” menedzsere, Jürgen Klopp beszélt a klub honlapjának.

 

„Egy kisebb csoporttal kezdtünk szombaton és kedd óta mindenki itt van, ez nagyon jól néz ki. Jók a foglalkozások, jó az intenzitás és a hangulat, az időjárás is érdekes volt, szóval nagyjából minden megvolt, mióta visszatértünk, nincs okunk panaszra” – kezdett bele Jürgen Klopp, megemlítve, hogy az angol U21-es válogatottal korosztályos Európa-bajnokságot nyerő Curtis Jones és Harvey Elliott még nem csatlakozott a csapathoz, Stefan Bajcetic és Thiago Alcantara pedig sérüléssel bajlódik.

„Mindannyian tele vagyunk energiával, ezt kijelenthetjük. Jó, hasznos, fontos szünet volt, de elég hosszú is. Az első benyomásom, hogy a fiúk készen állnak a munkára” – hangsúlyozta a német szakember, kiemelve, nem az a legfontosabb, hogy a felkészülés első napján legyenek a legfittebbek a játékosok.

„Nagyon boldog vagyok, két nagyon jó játékos – mondta Klopp a Brightontól igazolt világbajnok Alexis Mac Allisterről és Szoboszlai Dominikról. – Azonnal a beceneveken gondolkodtam és Alexisnek nagyszerű becenév lenne a Gary (McAllister, a Liverpoolnál két évet játszó skót válogatott középpályás – a szerk.)! Nyilvánvalóan nagyon jól futballozik, ugyanúgy, mint Dom (Szoboszlai). Abban a pillanatban, amikor szerződtettük őket, egyértelmű volt, hogy a szurkolók kiválóan fogadták. A srácok jól ismerik a futballt és azt mondták: »Úristen« – szóval ez nagyon jó. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy a pályán is lenyűgözzenek. Volt néhány változtatás, Trent levágatta a haját, visszatért ahhoz a frizurához, amely karrierje legsikeresebb időszakában volt neki, így a menő megjelenést feláldozta a sikerért” – jegyezte meg Klopp, aki a következő napok feladataira is kitért.

„Most a hangsúly a fizikai felkészítésen van. Lesz egy nagy taktikai rész is és miután az összes futáson túl vagyunk, sok technikai dologgal is foglalkoznunk kell, mert a technika egy dolog, ám teljesen más, amikor kicsit kimerült a játékos. Intenzív lesz a felkészülés, de már az előző idényben elkezdtük és most azon dolgozunk, hogyan akarunk játszani, felállni, mert több, rugalmasabb összeállításunk is lehet. Bárhogyan is játszunk majd, a letámadásnak mindig nagy szerepe lesz. Remélem ugyanakkor, hogy nem kell gyakran használnunk, mert azt akarom, hogy többet birtokoljuk a labdát, majd a kapuba lőjük. Ez nem mindig működik, ezért ezen is dolgoznunk kell” – fogalmazott Klopp.



További, a Liverpoolhoz kapcsolódó hír, hogy a következő idényt a német élvonalbeli Mainznál tölti kölcsönben a holland U21-es válogatott védő, Sepp van den Berg, aki az előző idényben a Schalkénál szerepelt.

Mint megírtuk, a „vörösök” két középpályása iránt is bejelentkeztek szaúdi klubok, hiszen a csapatkapitány, Jordan Hendersonnak a jelenleginél négyszer nagyobb fizetést kínált a Steven Gerrard által irányított Al-Ettifak, és a hírek szerint az angol válogatott játékos hajlik a váltásra, míg a 29 éves Fabinhóért 40 millió eurót adna a Karim Benzemát és N’Golo Kantét már megszerző Al-Ittihad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik