MU: Nem állok még készen, de mindent megteszek – Rooney

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 20:57
null
A Derby County menedzsere kizárólag a Manchester United miatt választotta az edzői hivatást (Fotó: AFP)
A hétvégén, egy exkluzív manchesteri vacsorán Wayne Rooney, a Manchester United korábbi legendás labdarúgója érdekes történeteket osztott meg a pályafutásáról. A The Sun beszámolója szerint a csapat korszakos támadója beszélt többek között arról, hogy kiváló futballistának, de idegesítőnek tartja Cristiano Ronaldót, és arra is célzott, hogy egyszer a Manchester United menedzsere akar lenni.

 

„Cristiano Ronaldo nagyon jó futballista volt, de elképesztően idegesítő is. Lehetséges, hogy most nem játszik olyan jól, mint régen, de az biztos, hogy most is hasonlóan idegesítő” – viccelődött a portugál zseniről Wayne Rooney, felelevenítve a 2006-os vb nevezetes Portugália–Anglia negyeddöntőjét, amelyen Cristiano Ronaldo hevesen reklamált azért, hogy az ellenfelét megtaposó manchesteri csapattársát kiállítsák, majd miután Rooney meg is kapta a pirosat, CR kacsintással nyugtázta a „beavatkozása” sikerét.

Rooney a portugál klasszis mellett Rio Ferdinandról is mesélt. „Ő is kiváló játékos volt, de nagyon arrogáns. Egyszer azzal rohant le, hogy nagyon sok pénzt kapok a Manchester Unitedtől azért, hogy a kapuba lőjem a labdát, hát tegyem is azt. Erre csak annyit válaszoltam, add oda a labdát nekem vagy Ronaldónak, a többivel ne foglalkozz! Néha sajnos elfelejtette, hogy ő csak egy védő.”

Carlos Tévezről elmesélte, általában ő vitte ki a repülőtérre a Bajnokok Ligája-mérkőzések előtt, és utazás közben megpróbáltak társalogni. Egyszer fél órán keresztül beszélt hozzá, de semmit sem értett abból, amit az argentin válaszul dünnyögött. „Csak motyogott. Én sem vagyok nagy dumás, de talán az volt életem legnagyobb csalódása, amikor ezt átéltem Tévezzel.”

Rooney arról is mesélt, hogyan történt, amikor 14 évesen először hallott arról, hogy Sir Alex Ferguson szerződtetni akarja. „Telefonon beszélt a szüleimmel, mondták, hogy Sir Alex van a vonalban, mire én csak annyit reagáltam, hogy húzzon a francba, én az Evertonban akarok futballozni. Aztán ahogy telt-múlt az idő, egyre biztosabb lettem abban, hogy nekem nála kell játszanom, és végül miatta is szerződtem a Unitedhez.”

Végül a jelenleg az angol másodosztályban szereplő Derby Countyt irányító Wayne Rooney azt is elárulta, hogy csak a Manchester United miatt lett edző; álma, hogy egyszer az MU menedzsere legyen. „Őszintén mondom, csak miattuk léptem erre a pályára. Nem állok még készen a feladatra, de ha mindent ennek a tervnek alárendelve teszek, akkor egy napon ez megtörténik majd.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik