Anglia: az MU felfüggesztette az együttműködést az Aeroflottal

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 14:37
null
Manchester United-címeres Aeroflot-repülőgép (Fotó: Getty Images)
Miután az Aeroflotot, a Manchester United egyik vezető szponzorát kitiltották az Egyesült Királyságból, a labdarúgóklub felbontotta az együttműködési szerződést az orosz nemzeti légitársasággal – áll az MU hivatalos közleményében.

 

A Manchester United vezetősége az orosz–ukrán helyzetre való tekintettel felbontotta az együttműködési szerződését az orosz légitársasággal. A „vörös ördögök” 2013-ban kötöttek szerződést az Aeroflottal. A megállapodás értelmében a légitársaság 2023-ig lett volna a csapat hivatalos fuvarozója. Ezt a 40 millió fontos szerződést bontotta most fel az MU.

A szerződést eredetileg a lejárta előtt egy évvel tárgyalták volna újra, de az orosz–ukrán helyzet miatt a Manchester United vezetősége visszalépett, és már azon dolgozik, hogy a jövőben egy másik légitársasággal működjön együtt.

„Osztozunk a rajongóink aggodalmában, és együttérzésünket fejezzük ki az érintetteknek” – írja közleményében a Manchester United.

Nem ez az első eset, hogy egy nagy sportcsapat a kialakult konfliktus miatt megválik az aktuális orosz támogatójától. A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke levette a mezéről a Gazprom logóját, valamint a Formula–1-es Haas is eltávolította az Uralkali logóját és színeit az autójáról a pénteki tesztnapon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik