FFT: Csak őszintén! – a nagy Arsene Wenger-interjú

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.11.30. 11:56
null
Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson
„Ma már én is azt mondom, hogy az Arsenal nagyon bátor döntést hozott” – mondta Arsene Wenger az FFT-nek arról, hogy 1996-ban az „ágyúsok” leigazolták a kispadra, egyenesen Japánból. Ez már csak azért is elmondható, mert általános felháborodás kísérte a kinevezését.

„Arsene kicsoda?” – kérdezte főcímben az Evening Standard. „Emlékszem, elmentem az edzőpályára, és közöltem az összegyűlt játékosokkal, hogy új vezetőedzőjük lesz Arsene Wenger személyében. Valaki hátulról közbeszólt, hogy az meg ki a f...sz.”

A francia mester még Japánból szervezte meg Patrick Vieira, illetve Rémi Garde leigazolását. Változtatott az étkezési szokásokon is, a játékosok nem ehettek csokit a mérkőzések előtt, mint addig, és változtatniuk kellett az idősebbeknek is, akik még abban a világban nőttek fel, amikor ha nyert a csapat, elugrottak egyet sörözni.

Aztán mégis 22 évig a kispadon maradt.

„Azt hiszem, abban áll az örökségem, hogy próbáltam nyerni, és azon voltam, hogy stílusosan nyerjünk. Életre szóló élményeket akartam szerezni azoknak, akik kilátogattak a stadionba” – mondta Wenger.

A vele készült teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik