Anglia: délelőtt megkezdte az iskolát, este a meccs embere lett

Vágólapra másolva!
2018.09.07. 08:05
null
A 15 éves Luke Matheson a legfiatalabb, aki valaha tétmérkőzésen pályára lépett a Rochdale színeiben. (Fotó: Rochdaleafc.co.uk)
Délelőtt megkezdte az iskolát, napközben megtudta, hogy nevezik az esti kupaösszecsapásra, majd a mérkőzés embere lett  Luke Matheson, az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Rochdale 15 éves védője.

A Manchester United és a Liverpool által is szemmel tartott Luke Matheson kedd délelőtt kezdte meg a 11. osztályt, napközben megtudta, hogy nevezték az aznap esti Rochdale–Bury kupamérkőzés (Football League Trophy) meccskeretébe, majd álomszerűen debütált is a hazai csapatban.

A találkozó 13. percében megsérült a Rochdale hátvédje, Randell Connor, a helyére állt be a 15 éves tehetség, aki ezáltal a legfiatalabb játékos lett, aki valaha pályára lépett a klub színeiben. A mérkőzést 2–1-re nyerte meg a Rochdale, a sikerben Matheson kulcsszerepet játszott, később a meccs emberének választották.

A Rochdale menedzserét, Keith Hillt nem érte meglepetésként a teljesítmény. „Kitűnően játszott. Amíg nem volt iskola, nyáron az első csapattal edzett. Örülök, hogy megadtam neki a lehetőséget, be is bizonyította, hogy megérdemli. Ez különleges este volt” – nyilatkozta.

Az első négy osztályt figyelembe véve azonban nem ő a legfiatalabb, aki tétmérkőzésen bemutatkozhatott felnőttcsapatban: 2008 szeptemberében Reuben Noble-Lazarus 15 évesen és 45 naposan lépett pályára a Barnsley színeiben. Nem futott be nagy karriert, legutóbb éppen a Rochdale színeiben futballozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik