Chelsea: 25 fiatal játékos miatt indult vizsgálat a klub ellen

Vágólapra másolva!
2018.01.20. 10:47
Akár 25 játékos igazolásakor is szabálytalanságot követhetett el a Chelsea. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) megkezdte a vizsgálatokat, legrosszabb esetben a londoniak a Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid sorsára juthatnak.

A FIFA összesen 25 játékos átigazolásávalkapcsolatbanvél szabálytalanságot a Chelsea-nél, ezek kivizsgálását a fegyelmi bizottság végzi. Bár még a folyamat elején tartanak, a vizsgálat jelentősen felgyorsulhat. A 25 eset között vannak kisebb és nagyobb szabálysértések: egyes futballistáknál állítólag csak adminisztratív hibákat vétett a klub, ám a legsúlyosabb vád 18 éven aluli, nem európai játékos átigazolásáról szól.FIFA összesen 25 játékos átigazolásávalkapcsolatbanvél szabálytalanságot a Chelsea-nél, ezek kivizsgálását a fegyelmi bizottság végzi. Bár még a folyamat elején tartanak, a vizsgálat jelentősen felgyorsulhat. A 25 eset között vannak kisebb és nagyobb szabálysértések: egyes futballistáknál állítólag csak adminisztratív hibákat vétett a klub, ám a legsúlyosabb vád 18 éven aluli, nem európai játékos átigazolásáról szól.

A Chelsea elsőként Bertrand Traoré miatt került bajba. A Burkina Fasó-i támadót hivatalosan 2014. január elsején igazolták, amikor már betöltötte a 18. életévét. Évekkel később azonban a FIFA birtokába jutottak olyan képek, melyeken jól játszik: Traoré már 2011-ben pályára lépett a Chelsea színeiben – igaz, csak egy barátságos mérkőzésen az Arsenal ellen.

A probléma az, hogy a szabályok szerint a kluboknak nem megengedett 18 éven aluli, nem európai uniós országból származó labdarúgókat szerződtetni, hacsak szüleik nem költöztek az adott országba futballon kívüli ok miatt. A másik lehetőség, hogy mégis sor kerülhessen a szerződéskötésre, ha a klub telephelye, illetve a játékos lakhelye is az államhatártól számított 50 kilométeren belül van.

Ha a Chelsea-t bűnösnek találják, a Barcelonához, a Real Madridhoz és az Atlético Madridhoz hasonlóan bizonyos ideig kitilthatják a játékospiacról. A klub szóvivője viszont azt nyilatkozta: szem előtt tartottak minden szabályt az átigazolásoknál, és nem tartják jogosnak a vádakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik