Arsenal: a klub legendája kiáll Wenger mellett

Vágólapra másolva!
2017.02.08. 14:41
null
Henry szerint Wengernek maradnia kell (Fotó: AFP)
Noha sokan kikezdték Arsene Wengert, a Premier League-ben szereplő Arsenal menedzserét, miután csapata 3–1-re kikapott a Chelsea-től a bajnokságban, Thierry Henry, a klub legendája kiáll egykori trénere mellett. 

Arsene Wenger 1996 óta irányítja a csapatot, azonban nagyon rég, a 2003–2004-es szezonban sikerült utoljára elhódítania a bajnoki trófeát (igaz, a klub nyert azóta három FA-kupát, valamint két angol Szuperkupát is). Az eredménytelenség aggasztja a szurkolókat, akik egyre türelmetlenebbek, s a menedzser rátermettségét is kezdik megkérdőjelezni.

Thierry Henry, az „ágyúsok” egykori támadója úgy véli, Wengernek maradnia kell, elmondta viszont, ő hol látja a gondok forrását.

„Személy szerint nem gondolom, hogy Wengernek távoznia kellene. Azonban valami érezhetően hiányzik az együttesből – fejtette ki véleményét Henry. – A Chelsea elleni meccsen azt láttam, hogy mentálisan nincsen rendben a csapat. Ezt a problémát nem könnyű kezelni. Az Arsenal minőségi kerettel rendelkezik, azonban a játékosoknak el kell hinniük, hogy képesek megnyerni a bajnokságot.”

„Ha összehasonlítom például a Chelsea-vel a gárdát, az idény előtt papíron egyáltalán nem volt jelentős különbség a két együttes között. Ha ebből indulok ki, igenis lehetséges, hogy az Arsenal az élen zárjon a Premier League-ben, ám ehhez teljes összhangra van szükség, amit csak az állandó edzésekkel lehet elérni, ahol összeszoknak a játékosok.”

„Azt érzem, Wenger futballistái nem hiszik el, hogy tényleg nyerhetnek, nem látják, mit érhet el ez a gárda, erre pedig egy bizonyos pontnál már nagy szükség van. Önbizalom tekintetében helyre kellene tenni ezeket a srácokat.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik