Man. United: Rooney elárulta, melyik poszton látja a jövőjét

Vágólapra másolva!
2016.05.18. 14:15
null
Wayne Rooney úgy érzi, a karrier érdekében néha meg kell hozni bizonyos döntéseket (Fotó: Action Images)
A Manchester United angol válogatott futballistája, Wayne Rooney úgy érzi, a karrierje érdekében esetleg hátrébb kell húzódnia, és könnyen lehet, hogy a következő szezonban már középpályásként segítheti az együttesét.

 

Az utóbbi időszakban többen is kritizálták Rooneyt – legutóbb Alan Shearer is arról beszélt, hogy már nem ő az első számú csatár Angliában –, és a többség a Harry Kane, Jamie Vardy kettőst szerepeltetné.

„Néha a karriered érdekében meg kell hoznod bizonyos döntéseket, és jelen pillanatban jobb számomra mélyebben játszani – mondta a Bournemouth elleni keddi meccsen a középpályán remeklő Rooney. – Talán kicsit eltérő a helyzet, mint az angol válogatott esetén, ahol továbbra is lehetek csatár, de a következő szezonban valószínűleg ez az a poszt, amelyen látom magamat.”

Rooneynál több párharcot egy MU-s sem nyert meg
Rooneynál több párharcot egy MU-s sem nyert meg

A BBC összegezte Rooney statisztikáit, amiből kiderül, hogy 100 passza volt a meccsen (legtöbb a United-játékosok között, 88 százalékban sikeres), 115 labdaérintés (legtöbb a Unitednél), két lövés (Matával együtt a legtöbb), 65 passz az ellenfél térfelén (legtöbb a Unitednél, 83 százalékban sikeres), 12 megnyert párharc (legtöbb a Unitedben), valamint három kulcspassz, beleértve az asszisztot is (legtöbb a Unitedben).

Az angol válogatott 26 fős keretének csatársorába a 25 találattal PL-gólkirály Harry Kane, a 24-szer eredményes Jamie Vardy, a Liverpoolt erősítő Daniel Sturridge és Rooney 18 éves csapattársa, Marcus Rashford is bekerült.

„Biztos vagyok benne, hogy Roy Hodgsonnak meglesz az ötlete arra, szerinte hol van a legjobb hely számomra” – vélekedett Rooney.

Az angol válogatott örök-góllövőlistáját 51 találattal vezeti, a manchesteri klubnál 245-tel a második helyen áll – a keddi pedig a 100. gólja volt az Old Traffordon.

AZ ANGOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE
Kapusok:
Joe Hart (Manchester City), Fraser Forster (Southampton), Tom Heaton (Burnley)
Védők: Nathaniel Clyne (Liverpool), Kyle Walker (Tottenham), Gary Cahill (Chelsea), Chris Smalling (Manchester United), John Stones (Everton), Ryan Bertrand (Southampton), Danny Rose (Tottenham)
Középpályások: Dele Alli (Tottenham), Ross Barkley (Everton), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), Danny Drinkwater (Leicester City), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), James Milner (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City), Andros Townsend (Newcastle), Jack Wilshere (Arsenal)
Támadók: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City)

Szurkolj élőben az Eb-n!www.pegazus.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik