Arsenal: „Egy nagy klubban könnyen elkényelmesedik az ember”

Vágólapra másolva!
2016.02.17. 18:13
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal francia labdarúgója, Francis Coquelin a legutóbbi szezonban alapemberré vált a csapatban. A játékos úgy érzi, az, hogy korábban kisebb kluboknál kölcsönben szerepelt, jelentősen hozzájárult a fejlődéséhez.

Coquelin 2008-ban szerződött az Arsenal ifjúsági csapatába, de nem volt egyenes útja a felnőttek közé. 2010 és 2014 között három csapatnál is kölcsönben szerepelt, a Lorient-nál, a Freiburgnál és a Charltonnál.

„Nagyon sokat tanultam kölcsönjátékosként. Az Arsenal óriási klub, az egyik legnagyobb a világon – mondta Francis Coquelin a Mirror című angol napilapnak. – De egy ilyen nagy klubnál könnyen elkényelmesedik az ember, könnyen benne marad a komfortzónájában. Az, hogy külföldön kölcsönben szerepeltem, és másfajta kultúrákat és futballfelfogásokat ismerhettem meg, rengeteget segített nekem, és megerősödve tértem vissza az Arsenalhoz.”

„Mindig bíztam magamban, de sosem gondoltam volna, hogy ilyen hamar fontos tagja leszek az első csapatnak. Amikor a kölcsönadások után visszatértem az Arsenalhoz, mindig hittem abban, hogy bekerülhetek a kezdőcsapatba. Amikor pedig Arséne Wenger végül pályára küldött, megragadtam az adódó lehetőséget, és mindent megtettem azért, hogy segítsek a klubnak, és stabilizáljam a helyem a csapaton belül.”

A védekező középpályás sérülését követően február elején tért vissza az Arsenalba, és a Leicester elleni rangadón már a kezdőcsapat tagja volt, igaz, még nem játszotta végig a mérkőzést. Az Arsenal szombat kora délután a Hull Cityvel mérkőzik meg az FA-kupa nyolcaddöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik