Man. City: hét év alatt 290 millió fontot költöttek, csak csatárra

Vágólapra másolva!
2015.01.17. 15:44
A Premier League-ben szereplő Manchester City együttese az elmúlt hét évben 291.5 millió fontot költött el az átigazolási piacon – kizárólag csatárokra.

 

A 2008–2009-es szezon kezdete és a 2014–2015-ös idény téli átigazolási időszaka között 12 csatár érkezett az ez idő alatt két bajnoki címet szerző klubhoz, ami átlagban (támadónkként) 24.25 millió fontot, gólonként pedig 1.14 millió fontot jelent.

A listán szereplő játékosokból négyen (Dzeko, Agüero, Jovetics, Bony) vannak jelenleg is a klubnál, a többieket összesen 75 millió fontért sikerült értékesíteni (ebben a kölcsönadásokból befolyó összegek is beletartoznak).

Ami feltűnő az alábbi listát böngészve, hogy ebből a 290 millió fontból csupán két klasszis csatárt tudott venni a City: Carlos Tévezt és Sergio Agüerót.

A többség vagy nem találta meg számítását, vagy nem ütötte meg az elvárt szintet. Ebbe nem tartozhat bele a most januárban igazolt Wilfried Bony, aki a 2014-es naptári évben a legtöbb gólt szerezte a Premier League-ben, Agüerót és Sturridge-ot is megelőzve. Róla még nem lehet ítéletet mondani. A pozitív vételek közé tartozik Edin Dzeko is, aki évek óta remek teljesítményt nyújt a kékeknél, de stabil kezdő egyik szezonban sem tudott lenni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik