FA-kupa: a Man. City nem bírt a másodosztályú Blackburnnel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.04. 15:39
null
Negredo gólja sem ért továbbjutást a Citynek (Fotó: Action Images)
Az angol FA-kupa 3. fordulójában az élvonalbeli Manchester City csak 1–1-es döntetlent játszott a másodosztályú Blackburn Rovers otthonában, így megismételt párharcra kerül majd sor ellentétes pályaválasztással.

 

 

Nehéz lenne állítani, hogy félelmetes ziccerdömpinggel indult volna az összecsapás, hiszen az első nagyobb lehetőségre az első fél óra végéig kellett várni. A Pantilimon – Boyata, Lescott, Nasztaszics, Clichy – Milner, Fernandinho, Javi García, David Silva – Negredo, Dzeko kezdővel felálló manchesteriek részéről azonban hiába próbálta Negredo zseniálisan átpörgetni ellenfele felett a labdát, kissé hosszú lett így neki, ennek következtében pedig nem tudott Robinson hálójába lőni.

Öt perccel később egy kifejezetten hosszú lefolyású manchesteri támadás végén David Silva kapott labdát, kissé jobbról, 11 méterről azonban a léc fölé lőtt.

A félidő utolsó percében aztán megszerezte a vezetést a tavalyi döntős: David Silva szögletét Dzeko fejelte 12 méterről kapura, a jobb alsónál érkező Negredo pedig lesgyanús helyzetből a kapuba kotorta a labdát (0–1).

Az 55. percben kiegyenlített a házigazda, Cairney szögletét követően Gestede középre tartó fejesét Pantilimon kiejtette, Dann pedig egy lépésről a bal alsóba lőtt (1–1).

Egy óra játék után előbb a hazaiak részéről Cairney szabadrúgása, majd a vendégektől Dzeko lövése jelentett veszélyhelyzetet, gól azonban egyikből sem lett.

Negyedórával a vége előtt Jesús Navas is beállt a vendégeknél, és több alkalommal is helyzetbe került, de dönteni ő sem tudott, így újrajátszásra kerül sor a párharcban. A találkozó krónikájához tartozik még, hogy Boyata a 85. percben a második sárga lapját is megkapta, így a manchesteriek emberhátrányban fejezték be a meccset.

A 16 órás mérkőzéseken

Gera Zoltán együttese, a West Bromwich hazai pályán fogadta az első osztály 18. helyén álló Crystal Palace-t. A magyar légiós végigjátszotta a mérkőzést, de segíteni ő sem tudott csapatán (0–2). A találkozó krónikájához tartozik, hogy Gera a 27. percben sárga lapot kapott.

Varga József együttese, a Middlesbrough szintén hazai pályán próbálkozott, de a West Bromhoz hasonlóan 2–0-ra kikapott az élvonal 10. helyén álló Hull Citytől. Varga is az első pillanattól az utolsóig pályán volt.

Bogdán Ádám együttese, a Bolton viszont a magyar kapus nélkül is örülhetett, 2–1-re nyert a Blackpool ellen.

Ami a meglepetéseket illeti: az élvonalbeli Aston Villa otthon kikapott 2–1-re a harmadik ligás Sheffield Unitedtől, a Championshipben szereplő Leeds United a negyedosztályú Rochdale otthonában égett (2–0), de a másodosztályú Millwall sem lehet büszke teljesítményére, hiszen ugyan a 44. perctől kezdve emberhátrányban játszott, de 4–1-re kikapott a negyedik ligás Southend Unitedtől.

A Cardiff City kispadján győzelemmel mutatkozott be Ole Gunnar Solskjaer, méghozzá nem is kis bravúrral, hiszen a bajnokságban menetelő Newcastle ellen idegenben nyert csapata, amely az utolsó húsz percben fordított 2–1-re.

Az ötödosztályú Grimsby szurkolói kis híján csodának örülhettek, hiszen még a 86. percben is 2–1-re vezetett a csapat a másodosztályú Huddersfield Town ellen, végül azonban 3–2-re kikapott.

ANGOL FA-KUPA, 3. FORDULÓ
Barnsley (II)–Coventry City (III) 1–2
Yeovil Town (II)–Leyton Orient (III) 4–0
Bristol City (III)–Watford (II) 1–1
Southend United (IV)–Millwall (II) 4–1
Middlesbrough (II)–Hull City 0–2
West Bromwich–Crystal Palace 0–2
Kidderminster (V)–Peterborough (III) 0–0
Doncaster Rovers (II)–Stevenage (III) 2–3
Stoke City–Leicester City (II) 2–1
Southampton–Burnley (II) 4–3
Newcastle United–Cardiff City 1–2
Rochdale (IV)–Leeds United (II) 2–0
Wigan Athletic (II)–Milton Keynes Dons (III) 3–3
Norwich City–Fulham 1–1
Aston Villa–Sheffield United (III) 1–2
Macclesfield Town (V)–Sheffield Wednesday (II) 1–1
Bolton Wanderers (II)–Blackpool (II) 2–1
Everton–Queens Park Rangers (II) 4–0
Brighton & Hove Albion (II)–Reading (II) 1–0
Grimsby Town (V)–Huddersfield Town (II) 2–3
Ipswich Town (II)–Preston North End (III) 1–1
AFC Bournemouth (II)–Burton Albion (IV) elhalasztották

18.15: Arsenal–Tottenham Hotspur (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik