Arsenal: C. Ronaldo megegyezett az „ágyúsokkal”, majd az MU-t választotta?

Vágólapra másolva!
2013.10.04. 09:17
null
Nem sokon múlott, hogy C. Ronaldo az MU helyett az Arsenalhoz igazoljon 2003 nyarán (Fotó: Action Images, archív)
Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger a Daily Mirrornak elmondta, hogy 2003 nyarán közel álltak Cristiano Ronaldo szerződtetéséhez, ám a portugál klasszis Carlos Queiroz személye miatt végül a Manchester Unitedet választotta.

A lap beszámolója szerint a 2003 nyarán 18 esztendős C. Ronaldo a személyes feltételekben már megegyezett az „ágyúsokkal”, ám az átigazolás meghiúsult. Közbeszólt ugyanis Carlos Queiroz, a Manchester United akkori másodedzője, akinek hatására a portugál támadó végül a „vörös ördögöknél” kötött ki. Apró szépséghiba, hogy Queiroz épp azon a nyáron távozott az Old Traffordról, amikor CR megérkezett – igaz, egy évvel később a ma már 60 esztendős szakember visszatért a manchesteri klubhoz.

„Nagyon közel került ahhoz, hogy hozzánk igazoljon. A kilences mezszámot kapta volna, de Queirozt már a Sportingban eltöltött évei alatt megismerte, így az ő hatására az MU-hoz ment. Ilyen az élet. A legjobbadat is nyújthatod, de néha azzal kell szembesülnöd, hogy vannak erősebbek nálad” – mondta Wenger.

Cristiano Ronaldo tíz évvel ezelőtt 12.2 millió fontért (14.4 millió euróért) igazolt a Manchester Unitedhez, amelynek színeiben később 292 tétmérkőzésen 118 gólt szerzett, hogy aztán 2009-ben a Real Madridhoz szerződjön akkor világrekordot jelentő összegért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik