PL: Bale az Év legjobbja a játékosoknál, duplán díjazták

Vágólapra másolva!
2013.04.29. 00:13
null
Gareth Bale másodszor lett a szezon legjobbja a játékosok szerint (Fotó: Action Images)
A Tottenham Hotspur szélsője, Gareth Bale kapta az angol profi labdarúgók Év legjobb játékosa és az Év legjobb fiatal játékosa díját a 2012–2013-as szezonban. A játékosszervezet vasárnapi gáláján fény derült arra is, hogy az Év csapatában a bajnok Manchester United dominál – a „vörös ördögök” négy futballistát „delegálnak” a legjobb 11 közé.



A 23 éves Gareth Bale Luis Suárezt (Liverpool) és Robin van Persie-t (Manchester United) utasította közvetlenül maga mögé a voksoláson, míg a 23 évesek alatti korosztályban Eden Hazard (Chelsea) és Christian Benteke (Aston Villa) futott be mögötte.

Bale Andy Gray (1976) és Cristiano Ronaldo (2007) tarolása után a harmadik játékos, aki fiatalként hódítja el mindkét díjat. A walesi 2011 után másodszor kapta meg az Év legjobbjának járó díjat, így csatlakozott Cristiano Ronaldo, Thierry Henry és Alan Shearer mellé, mint akiknek kétszer sikerült ez. Tavaly Robin van Persie nyert a szavazáson.

„Nagyszerű ez az elismerés. Az, hogy a társak szavaznak rád, az egyik legnagyobb dolog a futballban. Remek érzés nyerni, és nagyon örülök neki. Ha megnézzük a nevek listáját, kiváló neveket olvashatunk, és a további jelöltek hihetetlenek voltak ebben az évadban, és én sem lettem volna képes erre a teljesítményre a csapat nélkül. Fantasztikusak voltak a társak az idényben, és ugyanez igaz a menedzserünkre is. Nem nyerhettem volna nélkülük, szóval szeretném nagyon megköszönni nekik” – nyilatkozta Bale a díjak átvétele után.

A londoniak játékosa ebben a szezonban eddig 29 fellépésen 19 góllal segítette csapatát, hogy harcban legyen a BL-selejtezős indulást jelentő helyekért a Premier League-ben.

Az Év csapatába a bajnok Manchester United négy játékost ad: a kapus David de Geát, a védelembe Rio Ferdinandot, a középpályára Michael Carricket, míg a támadósorba Robin van Persie-t. A címvédő Manchester City egy játékossal (Pablo Zabaleta) képviselteti magát, a Tottenham (Bale mellett Jan Vertonghen) és a Chelsea kettővel (Juan Mata és Eden Hazard), az Arsenalból nem került be senki.

 

AZ ÉV CSAPATA A PROFI JÁTÉKOSOK SZAVAZATAI SZERINT
David de Gea (Manchester United) – Pablo Zabaleta (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Rio Ferdinand (Manchester United), Leighton Baines (Everton) – Juan Mata (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), Gareth Bale (Tottenham Hotspur) – Eden Hazard (Chelsea), Robin van Persie (Manchester United), Luis Suárez (Liverpool)

SUÁREZT KÉTSZER IS KIPFUJOLTÁK AZ ÁTADÓN
A londoni Grosvenor Hotelben tartott díjátadón kétszer is kipfujolták Luis Suárezt a megjelent játékosok és a többi meghívott vendég. Az uruguayi csatárt az előző szezonban nyolc meccsről tiltották el a Patrice Evrának (Manchester United) mondott állítólagos rasszista szavai miatt, néhány napja pedig tíz találkozóról meszelték el, amiért beleharapott Braniszlav Ivanovicsba (Chelsea). A gála közönsége először akkor nyilvánította ki nemtetszését a liverpooli gólvágó iránt, amikor megnevezték mint az év csapatának tagját, másodszor pedig akkor, amikor kihirdették, hogy a második helyen végzett Bale mögött.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik