Fernando Torres szerint a Premier League a legerősebb bajnokság

Vágólapra másolva!
2009.08.01. 17:05
Néhányan azt jósolják, hogy a nyári átigazolási szezonban történtek a Primera División előretörését eredményezik, ám a Liverpool spanyol támadója, Fernando Torres szerint továbbra is az angol élvonal lesz a legerősebb bajnokság.
Fernando Torres szerint a Premier League az etalon
Foto: Action Images (archív)
Fernando Torres szerint a Premier League az etalon
Fernando Torres szerint a Premier League az etalon
Foto: Action Images (archív)
Fernando Torres szerint a Premier League az etalon

Szavazás

Ön szerint melyik a legerősebb labdarúgó-bajnokság Európában?

Írja be az itt látható számot!
A „vörösök” csatára mindkét bajnokságban szerepelt már – az Atlético Madridban játszott hat éven keresztül, mielőtt 2007-ben a Liverpoolba igazolt volna –, és szerinte a Premier League az etalon.

A klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában Torres kifejtette: „Az angol bajnokság a legjobb, nem csupán a játékosok, hanem labdarúgásának története, a tradíciók, az izgalom és a közönség szempontjából is.”

„A többi liga sokat tanulhat, még a Primera División is. A Real Madrid szerződtette Kakát és Cristiano Ronaldót, a Barcelonában pedig ott van Xavi és Lionel Messi, de a Premier League még így is megelőzi a spanyol bajnokságot” – tette hozzá a spanyol támadó.

Torres hiszi, hogy csapatával képes lesz megnyerni az angol bajnokság következő kiírását, amelyet a tavalyi Európa-bajnoki címével egy szinten értékelne.

„Megnyerni az angol élvonalat olyan lenne, mint a tavalyi Európa-bajnoki címünk. Egy játékos azt szeretné elérni, hogy a sikerek miatt emlékezzenek rá, és amiatt, amit a klubnak adni tudott” – folytatta Torres.

Torres azért igazolt el az Atlético Madridtól 2007-ben, mert együttesével nem nyert trófeákat, ám azóta hiába szerzett 84 tétmérkőzésen ötven gólt a Liverpoolban, angol klubjával sem sikerült a csúcsra jutnia.

„Pályafutásod lezárultával érmeket és trófeákat szeretnél magad körül látni. Lehet, hogy nagyszerű autód van, de az nem ugyanaz” – zárta mondandóját a támadó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik