Buzsáky Ákos be szeretné bizonyítani, hogy alapembere a QPR-nek

Vágólapra másolva!
2008.09.23. 08:49
Buzsáky Ákos kétségkívül az angol második vonal, a Championship egyik sztárja. Aki kételkedik benne, tekintsen a tekintélyes Four Four Two magazin idényt beharangozó számának címlapjára, ahol ott látja ünnepelni a magyar középpályást, márpedig sajtóterméket eladni biztosan nem lehet akárkivel. A Queens Park Rangers fél éven át volt kénytelen nélkülözni a játékost, akinek meg kellett műteni a bokáját, ám a múlt héten visszatért. Igaz, egyelőre csereként kapott lehetőséget.
Buzsáky újra játszik csapatában, az angol másodosztályú QPR-ben
Fotó: Action Images (archív)
Buzsáky újra játszik csapatában, az angol másodosztályú QPR-ben
Buzsáky újra játszik csapatában, az angol másodosztályú QPR-ben
Fotó: Action Images (archív)
Buzsáky újra játszik csapatában, az angol másodosztályú QPR-ben
– Norwichban nyolc percre állt be…
– Bocsánat, a hosszabbítással együtt tízre!

– Rendben, akkor tíz percre. Élvezte?
– Egyszerű lenne rávágni, hogy igen, de ennél többről van szó. Jó volt átélni a meccshangulatot. Azt, hogy ismét éles mérkőzésre készülök, hogy bemegyek az öltözőbe, és az sem számított, hogy a kispadon kaptam helyet, ez így van rendjén. Az a tíz perc is élmény volt, hiszen újra a pályán lehettem, de a bőrömön éreztem, hogy nagyon messze vagyok a fél évvel ezelőtti erőállapotomtól.

– A bokája rendben van?
– Tökéletesen, sikerült jól megerősíteni a szalagokat. A gond a fizikai állapotommal van, amely jobb, mint két-három hete volt, de még időbe telik, mire utolérem magam.

– Nagy hátrányba került ezzel a sérüléssel?
– Talán furcsa, de azt gondolom, szerencsém volt. Márciusban dőltem ki a sorból, és a gyógyulásom idejére esett a nyári szünet is, tehát mindöszsze két és fél hónapot töltöttem el futball és edzés nélkül, a bajnokságban pedig már a hatodik találkozón pályára léphettem. Rengeteg meccs van még hátra, csupán a lemaradásomat kell ledolgoznom.

– Csakhogy közben új edző érkezett a csapathoz. Korábban állandósította a helyét, de most ismét bizonyítania kell, történetesen Iain Dowie-nak, és ez nem lehet könnyű.
– Valóban, viszont nagyszerű kihívás! Bizonyítom is, hogy alapembere vagyok az együttesnek, és ez a kényszer az előnyömre válhat, hiszen egyetlen pillanatot sem mulaszthatok el, amikor tanulhatok, fejlődhetek. Muszáj másodpercnyi kihagyás nélkül összpontosítanom, és ettől csak jobb futballista lehetek.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A KEDDI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik