Halmosi Péter áron alul nem eladó senkinek, marad Plymouthban

Vágólapra másolva!
2008.07.10. 09:05
Úgy tűnik, Halmosi Péter nem fog az angol labdarúgás legmagasabb osztályában játszani a következő idényben. A Premier League-be frissen feljutó Hull City érdeklődése ugyanis csökkent a magyar futballista iránt. Az ok egyszerű: Halmosi túl drága.
Halmosi Péter továbbra is marad Plymouthban
Fotó: Action Images
Halmosi Péter továbbra is marad Plymouthban
Halmosi Péter továbbra is marad Plymouthban
Fotó: Action Images
Halmosi Péter továbbra is marad Plymouthban

A Hull City 104 éves története során először szerepelhet az angol labdarúgás élvonalában, miután megnyerte a harmadik helyért zajló rájátszást. Az újonc klub természetesen erősíteni akar a Premiership küzdelmeire, és a keret „acélosítására” szemelte ki az előző szezon végén Halmosi Pétert.

A Plymouth Argyle magyar középpályása az egész bajnokságban egyenletes, jó teljesítményt nyújtott a csapat bal oldalán, így kelthette fel a sárga-feketéket 2006 decembere óta irányító Phil Brown figyelmét, akinek vezetésével a hulliak tapogatóztak Halmosi ügyében a Plymouthnál.

Tímár már edzésben

A Plymouth utolsó bajnokiján súlyos fejsérülést szenvedő Tímár Krisztián a vártnál hamarabb kapcsolódhatott be az Argyle felkészülésébe: már együtt gyakorolhat társaival. „Azt mondták az orvosok, hogy a műtétem után nyolc hétig kell pihennem, és a múlt péntekkel vége a lábadozási időnek. Jól érzem magam, azt hiszem, teljesen vissza tudom szerezni az erőnlétem a felkészülési időszak finisére” – nyilatkozta Tímár az Argyle hivatalos honlapjának.


Bár Paul Sturrock, a „zarándokok" menedzsere úgy nyilatkozott, semmilyen hivatalos ajánlat nem érkezett Halmosiért, az ügylet feltehetően az anyagiakon bukott el. Az Argyle állítólag hárommillió font körüli összegért lett volna csak hajlandó megválni a 28 éves középpályástól, ezzel szemben a Hull nem szánt rá többet 1.75 millió fontnál.

Halmosi esélyeit ráadásul az is csökkenti, hogy a „tigrisek” időközben leigazolták a brazil Geovannit, aki ugyan középső középpályás, de alkalomadtán a magyar játékos posztján, a bal oldalon is bevethető.

A tárgyalások végét minden bizonnyal Sturrock mondta ki, aki haszontalan cécónak nevezte a Halmosi megszerzéséért tett lépéseket, és kijelentette: „Ha Halmosi Péter távozik, akkor plymouthi árat kérünk érte.”

Halmosit annak idején, 2007 májusában klubrekordot jelentő összegért, 400 000 fontért vette meg végleg az angol csapat a Debrecentől.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik