A Newcastle United ellen sikerült javítaniuk az „ágyúsoknak”

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 18:12
Az Arsenal a várakozásoknak megfelelően magabiztosan, 3-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet az FA-kupa negyedik fordulójában. A Liverpool gépezete neheze indult be a kisebb nevű ellenfél ellen, de végül 5-2-vel jutottak a következő körbe. Az élvonalban szereplő Derby County otthon futott bele 4-1-es zakóba. A magyaroknak nem igazán ment a játék ezen a játéknapon.
A mai napon Adebayor (piros-fehér mezben) feltartóztathatatlan volt
A mai napon Adebayor (piros-fehér mezben) feltartóztathatatlan volt
A mai napon Adebayor (piros-fehér mezben) feltartóztathatatlan volt
A mai napon Adebayor (piros-fehér mezben) feltartóztathatatlan volt

A forduló rangadójának az Arsenal-Newcastle találkozó ígérkezett, és sokan kíváncsian várták, a hazaiak hogyan tették túl magukat a kedden elszenvedett katasztrofális vereségen.

A Ligakupa elődöntőjében ugyanis a városi rivális Tottenham Hotspur 5-1-re gázolta le az „ágyúsokat”, és jutottak 6-2-es összesítéssel a sorozat döntőjébe.

A „szarkák” újra számíthattak az eltiltásból visszatérő Nicky Buttra és Alan Smithre, Mark Vidukával viszont nem számolhatott a szakvezető, Kevin Keegan.

Az első játékrész legnagyobb lehetősége a vendégek előtt adódott, N’Zogbia lövését azonban Clichy fejelte ki a gólvonalról.

A második félidőben az Arsenal kezdett aktívabban, és erőfeszítéseiket már az 51. percben siker koronázta: Eduardo lövése még kipattant a kapufáról, de Adebayor duplázását már sem a léc, sem a vendégek kapusa, Shay Given nem tudta védeni.

A találkozón Adebayor még egyet villant a 84. percben, Nicky Butt pedig saját kapujába bólintott, így alakult ki a 3-0-s végeredmény.

Szintén nagy érdeklődéssel várták a Liverpool találkozóját, ám elsősorban azért, mert a hatodik osztályban szereplő Havant & Waterlooville látogatott az Anfield Roadra.

A kiscsapat nem szeppent meg a stadion hangulatától, és kétszer is vezetést szereztek az első félidőben. A második vendégtalálat öngólból született, ugyanis az újonnan szerződtetett Martin Skrtelről vágódott a labda a „vörösök” hálójába.

A csoda azonban nem tartott sokáig: a szünetre már döntetlennel vonultak a felek, a fordulás után pedig a hazaiak három gólt is berámoltak, így helyreállt a világ rendje.

A magyar játékosok közül a Halmosi Péterrel és Tímár Krisztiánnal felálló Plymouth Portsmouthban szenvedett vereséget.

A Watfordban Priskin Tamás kapott lehetőséget kezdőként, ám a 62. percben lecserélték a Wolverhampton elleni kiesés alkalmával.

FA-KUPA

A 4. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Arsenal-Newcastle 3-0 (Adebayor 51., 84., Butt 89. – öngól)
Barnet-Bristol Rovers 0-1 (Lambert 49.)
Coventry-Millwall 2-1 (Hughes 16., Mifsud 52., ill. Simpson 42.)
Derby County-Preston North End 1-4 (Earnshaw 55., ill. Hawley 14., 45., Whaley 33., Mellor 90. – tizenegyesből)
Liverpool-Havant & Waterlooville 5-2 (Lucas 27., Benajun 44., 56., 59., Crouch 90., ill. Pacquerette 8., Skrtel 31. – öngól)
Oldham Athletic-Huddersfield 0-1 (Beckett 10.)
Peterborough United-West Bromwich Albion 0-3 (Bednar 7., Koren 15., Phillips 58. – tizenegyesből)
Portsmouth-Plymouth 2-1 (L. Diarra 34., Kranjcar 45., ill. Clark 5.)
Southampton-Bury 2-0 (Surman 71., Rasiak 80.)
Watford-Wolverhampton 1-4 (O’Toole 70., ill. Keogh 5., 90., Bothroyd 58., 68.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik