Németh Krisztián duplázni tudott első tétmeccsén a Liverpoolban

Vágólapra másolva!
2007.11.29. 14:17
Szerda este tétmeccsen is bemutatkozott Németh Krisztián a Liverpool FC színeiben, méghozzá nem is akárhogy: két gólt lőtt első hivatalos tétmeccsén a Manchester City elleni 3-2-re megnyert találkozón a vörösök tartalékcsapatában. Két hónapos térdsérülése után tehát letette a névjegyét a magyar támadó. A mérkőzésen a kapuban is magyar játékos állt, az ugyancsak debütáns Gulácsi Péter, aki szintén ígéretes teljesítményt nyújtott, annak ellenére, hogy két gólt kapott a meccsen.
Németh Krisztián: parádés debütálás!
Németh Krisztián: parádés debütálás!
Németh Krisztián: parádés debütálás!
Németh Krisztián: parádés debütálás!

Németh Krisztán balszerencsés volt: a felkészülési időszak végén megsérült a térde, két hónapot ki kellett hagynia, még a korosztályos válogatottakhoz is csak úgy utazhatott haza Liverpoolból, hogy nem játszik kilencven perceket, óvandó a sérült testrészt.

Szerdán azonban kezdőként léphetett pályára a Liverpool tartalékegyüttesében, ráadásul a korábbi barátságos meccsek után végre tétmérkőzésen – magyarán Németh Krisztián most mutatkozott be hivatalosan is Angliában.

A Liverpool honlapja és televíziója úgy harangozta be a találkozót, hogy a magyarok napja lehet a szerda, hiszen a kapuban is honfitársunk, Gulácsi Péter állt. A reflektorfény azonban Németh Krisztiánra esett, hiszen két gólja is kellett a Manchester City 3–2-es legyőzéséhez.

A tudósítások szerint első labdaérintéséből máris gólt szerzett a csatár, remek kiugratás után ügyesen gurított el külsővel a kapus mellett. Második találata klasszikus lesipuskás-gól volt: szöglet után egy méterről sikerült a hálóba fejelnie.

Kis szerencsével állítólag mesternégyest is szerezhetett volna a játékos, hiszen eltalálta a kapufát, és egy további ziccere is adódott. De ne legyünk telhetetlenek.

"Mindenki megdicsért, rengetegen gratuláltak, még Rafa Benítez, az első csapat menedzsere is, akivel a csütörtöki edzés előtt futottam össze. Jövő kedden városi rangadót játszunk az Everton ellen, biztosan lesz három-négyezer néző, és bízom benne, hogy ott leszek a csapatban. Az első lépést megtettem, jó lenne nagy érdeklődést kiváltó meccsen is bizonyítani" – nyilatkozta Németh Krisztián a Nemzeti Sportnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik