Tony Mowbray nem varrja Gera Zoltán nyakába az elmaradt győzelmet

Vágólapra másolva!
2007.11.26. 14:19
Nem akarja Gera Zoltán nyakába varrni a felelősséget Tony Mowbray, a West Bromwich Albion labdarúgócsapatának menedzsere azért, mert a birminghami együttes nem tudta legyőzni a Wolverhampton Wandererst az angol második liga vasárnapi mérkőzésén. Mint megírtuk, Gera a 86. percben, 0-0-nál büntetőt lőhetett, de elhibázta a 11-est.
Így rúgta Gera Zoltán a 11-est – a kapus érezte, hová megy a labda
Action Images
Így rúgta Gera Zoltán a 11-est – a kapus érezte, hová megy a labda
Így rúgta Gera Zoltán a 11-est – a kapus érezte, hová megy a labda
Action Images
Így rúgta Gera Zoltán a 11-est – a kapus érezte, hová megy a labda

Ha csalódott is Tony Mowbray, azt nem mutatja, legalábbis nem beszél róla.

Miután Gera Zoltán vasárnap délután győztes gólt szerezhetett volna 11-esből a Wolverhampton ellen, de kihagyta a büntetőt, sokak agyán átfuthatott a gondolat: most, hogy végre ismét megkapta a bizalmat Tony Mowbraytől, ez bizony nagyon jön jól a légiósnak.

Gera jobbra rúgta a labdát, de nem helyezte eléggé sarokra, Wayne Henessey, a Wanderers kapusa jól érezte, merre kell vetődnie, és kiütötte.

Az icBirmingham című weboldal által idézett Mowbray először Hennesseyt dicsérte meg, megemlítve azt is, amikor Filipe Teixeira pazar lövését a kapufára tolta, és ezzel szintén góltól mentette meg a csapatát.

„A büntetőnél fantasztikus védést mutatott be ez a fiatalember – kezdte értékelését a szakvezető. – És hát ott volt a másik bravúr Teixeira lövésénél, ami szintén az egyik oka, hogy két ponttal kevesebbet szereztünk.”

„Gera a negyedik számú büntető-végrehajtó a csapatban – folytatta Mowbray. – Phillips az első, Miller a második, Brunt a harmadik.”

„Zoltán viszont a magyar válogatottban az első számú tizenegyesrúgó, tehát elég jónak kell lennie ebben a műfajban. Én nem bírálom a játékosaimat azért, mert a kapus védése miatt kihagynak egy büntetőt.”

A csapattárs Dean Kiely szintén kedves szavakat mondott Geráról, megerősítve, hogy nem hibáztatták a középpályást az elmaradt győzelem miatt.

„Senki sem hordta le Zolit, nem okozott neki senki kellemetlen perceket” – jelentette ki a WBA kapusa.

„Együtt vagyunk, egy csapat vagyunk, és megpróbálunk menni előre.”

„Egy pontot szereztünk a Black Country derbin, és ezzel a második helyen állunk. Rajtunk múlik, hogy továbbra is megszerezzük a szükséges pontokat” – tette hozzá Dean Kiely.

Gera Zoltánnak a nyáron lejár a szerződése a West Bromwichnál, és a menedzsere, Filipovics Vladan legutóbb azt mondta: valószínűleg nem hosszabbít Birminghamben az 50-szeres válogatott futballista.

Gerát egy ideje már próbálta rávenni a vezetőség arra, hogy újítsa meg a szerződését, azonban ő ezt eddig nem tette meg.

„Szeretem a klubot, a játékosokat, a szurkolókat, de (…) most biztosan nem fogok kapkodni. Szeretném tisztán látni, és érezni, hogy mekkora a bizalom irántam, mennyire vagyok fontos” – fogalmazott korábban.

Tony Mowbray néhány napja megígérte: Gera minden lehetőséget megkap tőle. A Wolverhampton elleni találkozón ennek szellemében végig a pályán hagyta. Gera a büntetővel nagy lehetőséget kapott a sorstól, sajnos nem tudott élni vele.

Ugyanakkor később újra bizonyíthatja: helye van az első osztályú tagságra pályázó együttes kezdő tizenegyében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik