Ferguson: Ez a bajnoki cím egy új sikerkorszak kezdete lehet

Vágólapra másolva!
2007.05.07. 17:28
Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere rendkívül boldog, miután csapata a legutóbbi két kiírásban diadalmaskodó Chelsea-t megelőzve elhódította a klub fennállásának 16. bajnoki címét. A skót mester szerint a siker értékét növeli, hogy egy viszonylag új összetételű együttest vezényelt a csúcsra, ez pedig biztató lehet a jövőre nézve.
Sir Alex Ferguson (szemben) reális esélyt lát arra, hogy uralkodjon a kontinensen
Reuters
Sir Alex Ferguson (szemben) reális esélyt lát arra, hogy uralkodjon a kontinensen
Sir Alex Ferguson (szemben) reális esélyt lát arra, hogy uralkodjon a kontinensen
Reuters
Sir Alex Ferguson (szemben) reális esélyt lát arra, hogy uralkodjon a kontinensen

„Úgy gondolom ez az egyesület történetének legnagyobb sikere, mivel egy relatíve új szerkezetű gárda egy hihetetlenül rugalmas riválist utasított maga mögé” – summázta a diadalt Ferguson, aki manchesteri karrierje során kilencedszer lett bajnok.

A szakember 1993-tól kezdve tizenegy év alatt nyolcszor segítette Premier League-elsőséghez a ”vörös ördögöket”, ám beismerte azt a szériát roppant nehéz lenne megismételni.

Ferguson úgy gondolja, hogy az ellenlábasok alaposan megerősödnek a nyáron, véleménye szerint a Chelsea, a Liverpool és az Arsenal is alaposan bevásárol az új idényre. Ugyanakkor Sir Alex nem tervez jelentősebb változtatásokat, abban bízik, hogy a jelenlegi keret együtt marad, így pedig még erősebb, még ütőképesebb csapatot alkothat a következő években.

Szavazás

Melyik csapat nyeri az angol FA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
„Ha a kulcsjátékosok maradnak az Old Traffordon, akkor igazán összeérhet a gárda, az pedig reális esélyt kínálna a klubnak, hogy hazai és nemzetközi színtéren is domináljon” – tette hozzá a tréner.

Ferguson elárulta, Cristiano Ronaldo hamarosan alá fog írni egy új, hosszú távú szerződést, rajta kívül pedig Wayne Rooney, Michael Carrick és Nemanja Vidic további szerepeltetése is távlati megoldás lehet, sőt utóbbiról kijelentette, hogy a legjobb középhátvéd Angliában.

Ferguson ugyanakkor a rutinos középpályásokról sem mond le, ezek szerint a jövőben is komoly feladatok várnak a rutinos Paul Scholesra és Ryan Giggsre.

A manchesteri mágus neveket nem mondott, azt azonban elárulta, hogy három játékos szerződtetését tervezi a nyáron, várhatóan szerepel a listán a Bayern München angol válogatott védekező középpályása, Owen Hargreaves, valamint a Tottenham Hotspur bolgár gólvágója, Dimitar Berbatov is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik