Michael Essien döntött, 2012-ig marad a Stamford Bridge-en

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.03.12. 21:55
Michael Essien, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén álló Chelsea FC ghánai válogatott középpályása öt évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró megállapodását. A 24 esztendős afrikai futballista Didier Drogba mellett a legnagyobb várományosa az "Az év labdarúgója" díjnak, amely az idény végén a kékek legjobb teljesítményt nyújtó játékosát illeti.
Michael Essien nemcsak a jelen, hanem a jövő embere is lehet a londoniaknál
Reuters
Michael Essien nemcsak a jelen, hanem a jövő embere is lehet a londoniaknál
Michael Essien nemcsak a jelen, hanem a jövő embere is lehet a londoniaknál
Reuters
Michael Essien nemcsak a jelen, hanem a jövő embere is lehet a londoniaknál
A vasárnapi, 3-3-ra végződő Tottenham Hotspur elleni FA-kupa-negyeddöntőn ugyan egy szerencsétlen mozdulat következtében Essien a saját kapujába juttatta a labdát, ennek ellenére Jose Mourinho vezetőedző és az elnökség is maximálisan elégedett a teljesítményével.

”Nagyszerű dolog, hogy egy olyan játékost a magunkénak tudhatunk, mint Michael. Egy egész nyarat eltöltöttünk a megszerzésével, örömteli, hogy hosszútávra is elkötelezte magát” – kommentálta a megállapodást Peter Kenyon ügyvezető, aki azt is hozzátette, hogy Essien amellett, hogy Ghána ünnepelt sztárja, a Chelsea-ben is nélkülözhetetlen kulcsfigura.

”Nagyon keményen dolgozom az edzéseken, mindent megteszek a győzelemért, van bennem elég ambíció ahhoz, hogy újabb sikereket érjek el a klubbal” – nyilatkozta az accrai születésű játékos.

”Egy pillanatig sem hezitáltam az aláírás előtt, hiszen azzal a határozott céllal érkeztem ide, hogy sokáig szolgálhassam a klubot” – szögezte le a középpályás.

Az Essiennel való megállapodás után az egyesület elöljárói abban bíznak, hogy a gárda angol válogatott klasszisaival is zökkenőmentes lesz egyezséget kötni. A tervek szerint John Terryvel és Frank Lamparddal is többéves új szerződést köt a klub.

Az afrikai középpályás 2005 nyarán a francia bajnokcsapattól, az Olympique Lyontól került a Stamford Bridge-re. Az elmúlt szezonban 31 bajnoki mérkőzésen és hat Bajnokok Ligája találkozón szerepelt, az ellenfelek kapuját kétszer vette be. A 2006/07-es idényben eddig 28-szor lépett pályára a Premier League-ben és nyolcszor a BL-ben, eddig két gólnál jár.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik