WNBA: kiakadt az olimpiai bajnok, dühöng az edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.07. 08:01
Egyenlített a Minnesota Lynx a női NBA döntőjében: Cheryl Reeve csapata hazai pályán 77–71-re nyert az Indiana Fever ellen az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második mérkőzésén szerda hajnalban. A Fever úton volt az újabb bravúr felé, edzője dühében a bírókat is célba vette.

A nagyszerűen hajrázó, védőjátékukon szorító hazaiak részéről Sylvia Fowles 21 ponttal és kilenc lepattanóval, Maya Moore 19, 8-cal kövezte ki a sikerig vezető utat. A vendégeknél Briann January szerezte a legtöbb pontot (17).

Az indianaiak meglehetősen nehezen vették tudomásul, hogy egyik kulcsemberükre, Tamika Catchingsre gyorsan fújták a szabálytalanságokat a játékvezetők, és emiatt a kiváló csatár csak 24 percet játszhatott.

Catchings az ötödik személyi hibáját 4:13 perccel a harmadik negyed vége előtt kapta meg. A Fever akkor még nyolc ponttal vezetett, érett az újabb győzelme, azonban a negyedből hátralévő idő 17–5-ös hazai rohamot hozott – azaz a 11 pontig, kilenc lepattanóig és öt gólpasszig jutó Catchings kiválása valóban fordulópont volt.

Stephanie White, a Fever vezetőedzője „életében nem látott még olyat, hogy egy Catchings-kaliberű játékost ennyire ne tiszteljenek”, maga az érintett, a háromszoros olimpiai bajnok, 10-szeres WNBA All-Star – nem mellesleg a két csapat 2012-es döntőjének győztes hadvezére – inkább önkritikusan nyilatkozott.

„Nagyon bosszús vagyok a mérkőzés alakulása miatt, de még inkább azért, hogy nem voltam a pályán. Vezéregyéniségként nem ülhetsz a padon, nem hozhatod olyan helyzetbe a társaidat, hogy nélküled kelljen harcolniuk. Ki vagyok akadva, ám mindenki biztosra veheti, hogy a következő meccsre rendben leszek” – füstölgött Catchings, aki a 64. playoff-mérkőzését játszotta kedd hajnalban, azaz éppen ezen a számára keserűen végződő meccsen állította be Taj McWilliams-Franklin WNBA-rekordját.

WNBA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Minnesota Lynx–Indiana Fever 77–71 (20–24, 19–17, 24–18, 14–12)
Az összesített állás: 1–1

Korábban
1. mérkőzés:
Minnesota Lynx–Indiana Fever 69–75
A további program

Október 9: Indiana Fever–Minnesota Lynx
Október 11.: Indiana Fever–Minnesota Lynx
Október 14.: Minnesota Lynx–Indiana Fever (ha szükséges)
A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik