Itt van Amerika
BODNÁR ZALÁN
2023.02.08 13:54 Frissítve: 2023.03.22 17:32

Televízió: tovább bővíti amerikaisport-portfólióját a Network4

Látványos amerikai technikai- és csapatsportok, valamint egy Emmy-díjas sporttörténelmi sorozat is érkezik a Network4 csoport sportcsatornáira (Arena4, Match4) és streamingszolgáltató platformjára, a Net4+-ra. A médiacég keddi, évnyitó sajtótájékoztatóján a Network4 magyarországi vezetői – Borsány-Gyenes András elnök-vezérigazgató (a Nemzeti Sport korábbi munkatársa), Varga Attila (Sixx) tartalomfejlesztési- és kommunikációs igazgató, Misur Tamás sportfőszerkesztője (a Nemzeti Sport korábbi rovatvezetője), Szőllőssy Gábor programigazgató, illetve Gyenesei Leila korábbi öttusázó, műsorvezető, egyben az esemény háziasszonya – jelentették be, hogy megszerezték az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokság a tengerentúlon roppant népszerűségnek örvendő rájátszásának (March Madness – vagyis Márciusi Őrület) közvetítései jogait, megmutatják a tizenöt legizgalmasabbnak ígérkező összecsapást, valamint a final four nevű döntőt is. A March Madness két évre költözik a magyar médiacéghez.

Gyenesei Leila, Misur Tamás, Szőllőssy Gábor és Borsány-Gyenes András (Fotó: Rácz Tamás)

 

Az Arena4 (és a Match4, amelyet eddig csak a Digi-előfizetők láthattak, de a friss bejelentés szerint március elsejétől már a Telekom-előfizetők is foghatnak) eddig is élen járt az amerikai sportok itthoni tálalásában, a profi amerikaifutball-liga (NFL), a profi jégkorong-bajnokság (NHL) mérkőzéseit is közvetíti, így természetesen az amerikai sportvilág egyik legnagyobb ünnepét, a magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra sorra kerülő LVII. Super Bowlt. A Network4 nemcsak élőben közvetíti a Kansas City Chiefs–Philadelphia Eagles döntő minden mozzanatát, hanem a magyar stáb már a helyszínen is tartózkodik, és az NFL-lel kötött megállapodás értelmében a legnagyobb sztárokhoz is hozzáférést kap az arizonai Glendale-ben. Az Arena4 CountDown című háttérműsora vasárnapig mindennap nyolcfős csapattal és a legújabb hírekkel jelentkezik.

Megszerezték az újrainduló XFL közvetítési jogait (Fotó: Getty Images)

A Super Bowl után sem maradnak kedvenc sportjuk nélkül az amerikai futball rajongói. A Network4 szerezte meg az újrainduló XFL amerikaifutball-bajnokság első két idényének közvetítési jogait, a nyolccsapatos ligát a világhírű színész, Dwayne „The Rock” Johnson menedzseli.

A csapatsportok mellett az amerikai autósportok rajongói is dörzsölhetik a tenyerüket: a motorsportok „pankrációja”, a NASCAR után bemutatkozik a sorozat két látványos kísérőszériája, a NASCAR Xfinitiy és a Truck Series is. Mindkét ízig-vérig amerikai autóversenyt két éven keresztül biztosan a Network4-en követhetik a nézők.

2023.03.24 09:48:52

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Clippers visszavágott az Oklahomának, nyert a Pelicans.

NBA
2023.03.23 08:58:51

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Nem hibázott a Bucks, a Sixers, a Nuggets és a Grizzlies sem.

2023.03.22 09:49:41

Amerikai sportok nemzetisport.hu

Simán nyert Sacramentóban a Celtics, Brooklynt is bevette a Cavs, nyert az Orlando, nem hibázott az Atlanta és a New Orleans.

2023.03.19 10:16:07

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Jazz fordulatos meccsen győzte le a Celticset, míg a Bulls legyőzte a Heatet.

NBA