Itt van Amerika
R. B. 2020.07.06 11:45 Frissítve: 2020.07.06 13:06

Televízió: a Sport Tv-ről az ARENA4-re költözik az NFL

Az ARENA4-re költözik az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) – derült ki a Network4 közleményéből.

A következő idénytől új csatornán nézhetjük Patrick Mahomesékat (Fotó: AFP)

 

A csatorna tájékoztatása szerint az alapszakaszból fordulónként öt mérkőzést élőben közvetít, s természetesen a rájátszás összes meccse képernyőre kerül.

Az ARENA4 teljes körűen augusztus 1-jétől lesz elérhető Magyarországon. Jelen állás szerint a Vodafone, a PR-Telecom és a Hello Digital előfizetői számára lesz fogható a csatorna.

„Az ARENA4 a sport új arcát képviseli Magyarországon – mondta Nick Doff, a Network4 üzletfejlesztési igazgatója a szerkesztőségünknek is elküldött közleményben. – Az NFL, a MotoGP, az IndyCar, az NHL, a skót Premier League, az angol másodosztályú bajnokság, a Championship és a francia férfi kézilabda-bajnokság közvetítési jogának megszerzése átfogó és színvonalas sportportfóliót biztosít a piacon, és tekintélyes választási lehetőséget kínál a nézőknek. Célunk az, hogy a sportesemények, valamint a stúdióműsorok sugárzásának minősége méltó legyen az NFL presztízséhez és az általa kínált izgalmakhoz. Dinamikus, adrenalinlöketet adó sportcsatornánk, az ARENA4 tökéletes kiegészítője lesz a portfoliónkba tartozó szórakoztató csatornáknak: a TV4-nek, a STORY4-nek, a GALAXY4-nek és a FILM4-nek.”

Az NFL-t 2004 óta a Sport Televízió közvetítette Magyarországon. Az NFL-meccsek népszerűsége gyorsan nő hazánkban – írta a Network4. A Nielsen Közönségmérés adatai szerint az élő mérkőzések nézettsége ma már eléri a négy legnagyobb európai futballbajnokság meccseinek nézettségét. A legutóbbi nagydöntőt, a Super Bowlt például a 18–59 év között férfi célközönség 23 százaléka követte élőben.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az NFL 2020-as idénye a tervezett módon és időben el tud-e indulni a koronavírus-járvány függvényében. Jelen állás szerint szeptemberben rajtol az új bajnokság.

A SPORT TV REAKCIÓJA – A MEGEMELT AJÁNLATNÁL MÁR NEM AKARTAK TÖBBET KÍNÁLNI A JOGOKÉRT

„Büszkék vagyunk, hogy 2004-ben belevágtunk az NFL kalandba, ami akkor Magyarországon jóformán ismeretlen volt. Egy egész generáció szeretett bele ebbe a sportágba az elmúlt valamivel több, mint 15 évben. 

A televíziós sportjogokért zajló versenyben az árak folyamatosan növekednek, de ésszerű üzleti vállalkozásként működve a Sport TV nem akart a már eleve jelentősen megemelt árajánlatunknál még magasabb összeget kínálni az NFL-közvetítési jogaiért.

Így bár az NFL nem nálunk látható a következő szezonban, a húszéves Sport TV továbbra is a minőségi közvetítések otthona. Olyan tartalmakból választhatnak nézőink, mint a magyar csapatok tömegét felvonultató férfi és női kézilabda Bajnokok Ligája, az EHF új EHL-sorozata, a Bundesliga, az Európa-liga, az európai Eb- és vb-selejtezők, a Nemzetek Ligája, a Német Kupa, az NBA, a UFC és a világ vezető dartsversenyei, de a Sport Tv közvetíti decemberben a női kézilabda Európa-bajnokságot is.”

Sport TV

 

 

2021.07.15 07:37:09

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Milwaukee 2–0-ás hátrányból jött vissza a párharcba, a folytatás magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

2021.07.09 08:07:27

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A vendégek kezdtek jobban, ám kinti dobásainak köszönhetően a Suns meccsben maradt, majd nyert is.

2021.07.02 07:23:17

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Csak futott az eredmény után az Atlanta • Egy győzelemre a finálétól a Milwaukee.

2021.06.29 08:25:19

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Paul George karriercsúcsot jelentő 41 pontot dobott, ebből 30-at a második félidőben szerzett.

2021.06.25 08:46:52

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Az eddig szenzációsan játszó Cameron Payne bokasérülést szenvedett a Sunsnál.