Simán nyert a Bucks, javított a Denver, ismét bukott a GSW

Vágólapra másolva!
2022.03.23. 11:56
null
Az atlantai Trae Young egy sikeres dobás után (Fotó: Getty Images)
A Milwaukee-nak nem okozott gondot a Chicago, a Nuggets a Clipperst verte, a Warriors pedig Orlandóban is kikapott – közben Trae Young és Bogdan Bogdanovics megszórta a New Yorkot.

 

Orlando Magic–Golden State Warriors 94–90

A Magicé lett a hajrá. Az Orlando nyolc ponttal nyerte az első negyedet és ennyivel vezetett a nagyszünetben is, de a harmadik játékrészben átvette az irányítást a GSW és a vendégek szétlőtték ellenfelüket: 36-19-re vitték el ezt a felvonást és vezettek már 14 ponttal is. Az utolsó negyedben azonban ismét fordult a kocka, az egyre keményebbé, agresszívebbé váló hazaiak levédekezték ellenfelüket, képesek voltak könnyű kosarakat dobni, így ledolgozták a hátrányukat, majd az utolsó percben is ők voltak higgadtabbak. 86-88-nál, 52 másodperccel a vége előtt Mo Bamba süllyesztett el egy clutch triplát, amellyel ismét előnybe kerültek, majd egy jó védekezés után Franz Wagner három büntetőt dobhatott - mindhármat el is süllyesztette, amire Jordan Poole válaszolt egy duplával, de az időkérés után egyetlen másodperc alatt zsákolásig jutott az Orlando (megint Wagner), ez pedig beállította a végeredményt. A hátralévő hat másodperc alatt nem lehetett ledolgozni a négypontos különbséget, ráadásul Klay Thompson el is adta a labdát - a Magic pedig így már nem keleti sereghajtó, mert megelőzte a Detroitot.

Harmatos Warriors. A Steve Kerr által kért jó védekezés nagyjából megvolt a vendégek részéről, de Steph Curry nélkül alig 40%-kal célzott mezőnyből a társaság, a negyedik negyedben pedig hét labdát adott el, pocsék támadójátékkal szenvedte el sorozatban harmadik vereségét. Jordan Poole (26 pont, 6 gólpassz) most is igyekezett, de semmilyen átütőerő nem volt a játékukban, nem járatták megfelelően a labdát, nem jöttek ki az igazán jó helyzetek, nem volt meg a ritmus és az adódó lehetőségeiket is gyenge hatékonysággal dobálták el. Kerr és Draymond Green azonban egyetértett abban, hogy ez most nem Curry miatt volt: Kerr úgy fogalmazott, hogy Curry sem hozna fizikalitást a játékukba, mert nem ez a feladata, Green pedig azt mondta, hogy puhán és bután játszanak, különösen a negyedik negyedekben gyengék, egyszerűen keményebbé kell válniuk. Ezzel a pofonnal már két meccs a hátrányuk a Memphishez képest és csak kettővel vezetnek a Jazz előtt, erősen billeg a pozíciójuk Nyugaton.

A Magic legjobb dobói: Carter Jr. 19/3, F. Wagner 18, Anthony 14/9
A Warriors legjobb dobói: Poole 26/15, Thompson 15/6, Kuminga 14, Porter Jr. 14/6

 

New York Knicks–Atlanta Hawks 111–117

Sok volt a Young, Bogdanovics páros. Két extra teljesítményt is fel tudott mutatni ezen a mérkőzésen az Atlanta, kettejük együttes produkciója pedig végül ha nem is simán, de fontos győzelmet ért a vendégcsapat számára. Trae Young először tért vissza a Madison Square Gardenbe a tavalyi emlékezetes playoff-párharc óta és most is az "elvárásoknak megfelelően" fogadta őt a publikum: gyakorlatilag folyamatos pfújolást kapott, de a jelek szerint élvezte, mert egyrészt "játszott is" a nézőknek (egy-egy kosara után nyugalomra intette őket), másrészt szenzációs meccsel rukkolt elő: 45 pontot dobott 13/25-ös mezőnymutatóval, 7/15 triplával és 8 gólpasszal, látványosabbnál látványosabb megoldásokat mutatott be és a hajrában is lehetett rá számítani. Mellette a másik kiemelkedő teljesítményt Bogdan Bogdanovics szállította, aki 32 pontos szezoncsúcsot szórt a padról beszállva 11/20 jó dobással, 3 labdaszerzéssel és a végjátékban szerzett fontos kosarakkal, ő tette hozzá azt a pluszt Young estéjéhez, ami a győzelmet jelentette. A mérkőzés nagyobb részében a Hawks vezetett, de a Knicks is végig partiban volt, sőt a záró etapban úgy tűnt, hogy a hazaiak felé billenhet el a derbi, mert már tízpontos előnyben voltak. Itt azonban átvette az irányítást az Atlanta és nagyon megnyomta a hajrát: Young labdájából Bogdanovics tett fel egy alley-oopot, aztán dobott két büntetőt, majd egy tempót, három percnél pedig Young egy nagy triplával egalizált. Ezt rögtön követte egy Bogdanovics-hármas is Young passzából, majd De'Andre Hunter is beköszönt kintről, végül egy perccel az órán Young döntött - elfektette Taj Gibsont, majd beverte a nyolcpontos, magabiztos előnyt jelentő tempót. Összességében egy 28-12-vel, parádés játékkal zárta a meccset a Hawks, így fontos győzelmet aratott idegenben, bár a tabellán ezzel sem mozdult semerre.

Itt a vége? Kötelező lett volna nyernie ezt a meccset a Knicksnek abból a megfontolásból, hogy a keleti tizedik helyezettet fogadta a gárda, vagyis azt a csapatot, amelyiket szeretné utolérni a hátralévő időszakban. A második negyed végi leolvadás, az elrontott negyedik negyed és a 12 kihagyott büntető nem fért bele, így pedig már hat mérkőzés a hátrányuk a Hawkshoz képest úgy, hogy alig tíz találkozót játszanak le - matematikailag még nem biztos, de gyakorlatilag eldőlt, hogy a tavalyi playoff-szereplés után idén még a playinbe se jutnak be, sőt csak a tankoló csapatokat képesek megelőzni Keleten. Tom Thibodeau szerint Julius Randle egy olyan sérüléssel küszködik, ami régóta nem javul, csak a pihentetés segítene rajta - azt már csak mi tesszük hozzá, hogy reálisan nézve ennek is eljött az ideje.

A Knicks legjobb dobói: Barrett 30/3, Burks 21/9, Quickley 17/9
A Hawks legjobb dobói: Young 45/21, Bogdanovics 32/12, Huerter 14/6

 

Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 126–98

Simán nyert a Milwaukee. Papíron rangadónak számított ez a találkozó, de a pályán nem lett az, a back-to-back érkező Chicago nem tudta felvenni a kesztyűt a pihent Milwaukee-val. A bajnok már az első negyedben tíz pont feletti előnyt épített ki, a nagyszünetben 16-tal vezetett, a fordulás után pedig még egy lapáttal rá tudott tenni és húsz egység fölé növelte a különbséget - onnantól nem volt miről beszélni, eldőlt a küzdelem, a záró etapban csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a vége. A hazaiak vezéreként Jrue Holiday ficánkolt, aki 27 pontját 12/17 dobásból szerezte, 7 gólpasszára pedig 0 eladott labda jutott, de Janisz Adetokunbo (25 pont, 17 lepattanó, 5 gólpassz, 3 blokk) is jól muzsikált, leszámítva az egészen szörnyűséges kilenc eladott labdáját. Ezúttal azonban ez és Khris Middleton hiánya is belefért, ugyanis csapatszinten egészen félelmetes 61%-os (!) mezőnymutatót hoztak össze - a Bulls nem tudott érdemi ellenállást kifejteni, becsülettel harcolt, de igazából csak asszisztált a Bucks sikeréhez. A vendégeknél Nik Vucsevics, DeMar DeRozan és Zach LaVine is 20 pont fölé jutott, ám ez sem számított sehova, ezzel tizenkettőből kilencedik vereségüket szenvedték el és még jobban leszakadtak az élmezőnytől.

A Bucks legjobb dobói: Holiday 27/6, Adetokunbo 25/3, Connaughton 14/9
A Bulls legjobb dobói: Vucsevics 22/12, DeRozan 21/3, LaVine 21/12

 

Denver Nuggets–Los Angeles Clippers 127–115

Reagált a Denver. Az utóbbi meccseken egyre puhábban és gyengébben játszott a Nuggets, legutóbb pedig Michael Malone vezetőedző nyílt kirohanást intézett játékosai hozzáállásával szemben. A csapat most reagált: végig magas fordulatszámon pörgött, az első negyedet rögtön megnyerte tíz ponttal, a nagyszünetben 72 egységnél tartott és a fordulás után is kontrollálta az eseményeket - nem védekezetett extra jól, de végig maga mögött tartotta ellenfelét, így szép hazai győzelemmel javított. Malone el is mondta, hogy most kifejezetten elégedett volt játékosaival, szerinte mindenki összeszedte magát és bár Nikola Jokics az MVP (most 30 pontot, 14 lepattanó, 6 gólpasszt, 2 labdaszerzést és 3 blokkot jegyzett), de a többiek is felszívták magukat - csapatszinten 54%-os mezőnymutatót, 50%-os triplázást és 31 gólpasszt jegyeztek, illetve heten is kétszámjegyű pontterméssel zártak náluk. A negyedik etapban ugyan próbált rohamozni a Clippers, 109-106-nál egyetlen labdányira közelítettek a vendégek, de még időben kapcsolt a Denver és másfél perc alatt nyolc pontot dobott, amivel stabilizálta magát, többször pedig nem került ilyen közel a LAC - az utolsó három percet 10-4-re nyerte meg a Nuggets és közönségét is kiszolgálva került egy meccs előnybe a Minnesotával szemben.

Nem talált ki a gödörből a Clippers. Sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a Los Angeles, egyre mélyebbre süllyed a gárda és már újra két meccsel van 50% alatt, ami nem túl biztató így az alapszakasz végéhez közeledve - most kéne emelni a szinten, nem pedig most kiengedni. Ezt persze azért tehetik meg, mert légüres térben vannak a tabellán és senki nem tudja megbüntetni a hullámvölgyüket, mindenesetre azt azért tegyük hozzá, hogy támadásban ők sem voltak most rosszak - 49%-kal dobtak mezőnyből, volt 27 gólpasszuk, nyertek a festékben, produkáltak biztató dolgokat. Egyénileg a kezdők pontos dobásai hiányoztak, ők nem igazán találtak fogást a Denveren, de a kispad sok mindent ellensúlyozott, szorossá tették a negyedik negyedet, úgyhogy nem játszottak rosszul, de a mostani Denver ellen ez kevés volt - következőleg a Phillyt fogadják, kíváncsian várjuk, hogy ott javítanak-e.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 30, Jeff Green 16/6, Gordon 16/3, Hyland 16/12
A Clippers legjobb dobói: Mann 24, Morris 14, Jackson 14, Covington 14/12, Hartenstein 14

NBA, ALAPSZAKASZ
Milwaukee Bucks–Chicago Bulls 126–98
Orlando Magic–Golden State Warriors 94–90
New York Knicks–Atlanta Hawks 111–117
Denver Nuggets–Los Angeles Clippers 127–115

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik