NHL: viszlát, Kanada! Viszlát, rájátszás!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.31. 07:32
null
Steve Mason kapus sokat dolgozott azért, hogy a Flyers legyőzze a ligaelsőt (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL) az 1969–1970-es szezon óta először fordul elő, hogy nem jut be kanadai csapat a rájátszásba, miután a legutóbbi játéknapon biztossá vált, hogy – utolsó lehetséges mentsvárként – az Ottawa Senators sem lesz ott a playoffban.

 

Az Ottawa hiába nyert 2–1-re a Winnipeg Jets vendégeként, a hoki őshazájaként emlegetett ország csapat nélkül marad a rájátszásban, mert a Szenátorok sorsát a Philadelphia Flyers szétlövéses sikere megpecsételte. A Philly 2–1-re múlta felül a már biztosan alapszakaszelső Washington Capitalst, ezzel őrzi wild card-helyét a Detroit Red Wings előtt a Keleti főcsoportban.

Az előző szezonhoz képest különösen nagy a visszaesés kanadai szempontból, hiszen egy éve öt csapat is készülhetett a Stanley-kupáért zajló versenyfutásra az északibb országból, ugyanakkor az elmúlt években már voltak rossz „juharleveles” szezonok, 2014-ben például csak a Montreal Canadiens volt ott a kanadaiak közül a playoff startjánál.

Az Anaheim Ducks sorozatban 23. (!) hazai győzelmét aratta a Calgary Flames ellen. A kaliforniaiak ezúttal nyolc gólt vágtak az albertaiaknak, Jakob Silfverberg két gólt szerzett, míg Ryan Kesler egyéni rekordot jelentő 4 pontig (1+3) jutott).

NHL, ALAPSZAKASZ
Winnipeg Jets–Ottawa Senators 1–2
Philadelphia Flyers
–Washington Capitals 2–1 – szétlövés után
Anaheim Ducks
–Calgary Flames 8–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik