NHL: visszatértek a nézők, nyert a Pittsburgh Penguins

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.03. 08:46
null
Majdnem egy év után játszhatott újra hazai közönség előtt a Pittsburgh Penguins (Fotó: Getty Images)
Majdnem egy év után játszhatta közönség előtt hazai találkozóját a Pittsburgh Penguins, amely állambeli riválisa, a Philadelphia Flyers 5–2-es legyőzésével köszöntötte szurkolóit az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján – írja az MTI.

 

A Pingvinek ráadásul a csapatkapitány Sidney Crosby nélkül nyertek, aki a koronavírussal kapcsolatos protokoll miatt nem léphetett jégre. A hazai együttes sikeréből Kasperi Kapanen két góllal vette ki a részét, de a gárda legjobbja a kapus Tristan Jarry volt 40 védéssel. Pittsburghben legutóbb tavaly március 8-án lehettek nézők a lelátón, akkor telt ház volt, most a csarnok kapacitásának 15 százalékát használhatták ki, azaz 2800 drukkert engedtek be.


A címvédő Tampa Bay Lightning legjobbja is a kapus volt. A floridaiak 2–0-ra diadalmaskodtak Dallasban, Andrej Vaszilevszkij 28 lövést hárított, így sorozatban harmadik találkozóján nem kapott gólt, míg csapata ötödik egymást követő sikerét aratta.

A Montréal Canadiens megszerezte első győzelmét az ideiglenes vezetőedző, Dominique Ducharme irányításával. A gárda a kanadai csoportban sereghajtó Ottawa Senatorstmúlta felül 3–1-re, így megszakította öt mérkőzésből álló kudarcsorozatát. A Columbus Blue Jacketsszintén öt találkozón át tartó nyeretlenségi szériát tört meg azzal, hogy 4–1-re megverte a vendég Detroit Red Wingset.

NHL
ALAPSZAKASZ

Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 5–2
New Jersey Devils–New York Islanders 1–2
New York Rangers–Buffalo Sabres 3–2
Columbus Blue Jackets–Detroit Red Wings 4–1
Montréal Canadiens–Ottawa Senators 3–1
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 2–4
Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 5–2
Dallas Stars–Tampa Bay Lightning 0–2

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik