NHL: utolsóként a Montreal Canadiens jutott a rájátszásba

Vágólapra másolva!
2021.05.11. 10:00
null
A montreali Artturi Lehkonen a levegőben az Edmonton elleni mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
A Montreal Canadiens hosszabbítás után 4–3-ra kikapott vendégétől, az Edmonton Oilerstől az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján, de így is biztosította a helyét a rájátszásban, amelynek immár teljes a mezőnye.

 

Az Oilers győzelmet érő találatát a 63. percben Connor McDavid szerezte, így a kanadai ponttáblázatot vezető játékos már 102 pontnál tart. A Canadiens sorozatban negyedszer maradt alul, ezúttal viszont legalább ponthoz jutott. Az Edmonton vendégként egymást követő hatodik győzelmét aratta.

Taylor Hall második, a 63. percben szerzett gólja 3–2-es hazai győzelmet jelentett a Bostonnak a New York Islandersszel szemben. A Bruins ezzel harmadikként végez majd a Keleti csoportban, és az ugyanott második Washington Capitalsszel találkozik a rájátszás első körében. A vesztes Islanders első playoffellenfele a csoportgyőztes Pittsburgh Penguins lesz.

A Dallas Stars nagy erőket mozgósított a Chicago Blackhawks vendégeként, de hiába az 50–23-as kapura lövési mutató, a meccset ráadásban tudta csak megnyerni 5–4-re. A hazai kapuban Collin Delia 45 védéssel zárt, míg a rájátszásról rossz hajrája miatt lemaradó együttese az utolsó kilenc mérkőzésén hetedszer maradt alul.

A Nashville 5–0-ra lelépte a vendég Carolina Hurricanest, a Predators kapujában Pekka Rinne 30 alkalommal védett, és a szezonban másodszor, karrierje során már 60. alkalommal zárt hibátlanul.

A Florida kapusa, Chris Driedger is hibátlan teljesítménnyel, ugyancsak 30 védéssel járult hozzá csapata győzelméhez, és harmadszor jegyzett shutoutot az idényben. A Panthers a címvédő Tampa Bay Lightningot múlta felül 4–0-ra.

Legutóbbi tíz meccsét tekintve kilencedszer kapott ki a Winnipeg: a Jets ezúttal otthon szenvedett 3–1-es vereséget a Vancouvertől. A győztes Canucksban a svéd Nils Höglander duplázott, Thatcher Demko pedig 39 védést mutatott be.

NHL, ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–Edmonton Oilers 3–4 – hosszabbítás után
Boston Bruins–New York Islanders 3–2 – hosszabbítás után
Florida Panthers–Tampa Bay Lightning 4–0
Philadelphia Flyers–New Jersey Devils 4–2
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 4–5 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 5–0
Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 1–3
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 1–2 – hosszabbítás után
Vegas Golden Knights–Colorado Avalanche 1–2

(MTI)

A PLAYOFFBA BEJUTÓ CSAPATOK
Középső csoport:
Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Tampa Bay Lightning, Nashville Predators
Keleti csoport: Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, Boston Bruins, New York Islanders
Északi csoport: Toronto Maple Leafs, Edmonton Oilers, Winnipeg Jets, Montreal Canadiens
Nyugati csoport: Vegas Golden Knights, Colorado Avalanche, Minnesota Wild, St. Louis Blues

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik