NHL: remekelt a 4. sor, a Vegas nyerte a döntő nyitányát

Vágólapra másolva!
2018.05.29. 06:43
null
A Vegas játékosai Reilly Smith gólját ünneplik, ezzel lett 3–2 (Fotó: nhl.com)
Fordulatokban, gólokban és védelmi hibákban gazdag mérkőzésen az újonc Vegas Golden Knights 6–4-re legyőzte a vendég Washington Capitalst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének első mérkőzésén magyar idő szerint kedd hajnalban.

 

Jól kezdett az újonc, a 8. percben Colin Miller távoli lövésével már vezetett is (1–0). Lassan magára talált a Washington, és gyorsan fordított: előbb Michal Kempny lövésébe Brett Connolly nyúlt bele a kapunak háttal, és Marc-André Fleury tehetetlennek bizonyult (1–1), majd 42 másodperc múlva Nicklas Bäckström közelről, fonákkal talált be (1–2). Azonban még az első szünet előtt William Karlsson a hátsó palánkról visszapattanót villámgyors mozdulattal Braden Holtby kapujába terelte (2–2).

A második harmad is hazai találattal indult, a pakk az egyedül felejtett Reilly Smith elé pattogott, és a csatár nem hibázott (3–2). Miller növelhette volna a különbséget, azonban lecsorgó lövését Holtby a gólvonal előtt kitolta. A 29. percben a hátvéd John Carlson merészkedett előre, parádés passzt kapott T. J. Oshie-tól, és nem volt nehéz dolga a szétzilált védelem mögött a kapuba találnia (3–3).

A harmadik játékrész gyors gólváltással kezdődött. A vendégek orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin rosszul eltalált lövésébe Tom Wilson szúrt bele, a korong Fleury bal sarkánál elakadt, de a hazaiak kapusa ezt nem láthatta, és véletlenül saját kapujába húzta azt a lábával (3–4). Bő egy perc múlva a 102 kilós Ryan Reaves használta ki testi fölényét, és a védők gyűrűjéből egyenlített (4–4).

A harmad derekán a cseh Tomás Nosek ismét a Vegast juttatta előnyhöz, miután értékesítette a Shea Theodore szép keresztpasszát (5–4). A hajrában hiába birtokolta többet a korongot, és az utolsó két percre hiába hozta le kapusát a fővárosi együttes – amelynek volt jelentős egyenlítési lehetősége is –, Nosek 2.7 másodperccel a vége előtt üreskapus góllal beállította a 6–4-es végeredményt.

NOSEK ELSŐ, VÉGÜL GYŐZTESKÉNT ELKÖNYVELT GÓLJA



A hazaiak annak is köszönhették sikerüket, hogy a negyedik számú támadósoruk – amelynek elsősorban az eredmény tartása lenne a feladata – a harmadik harmadban három gólt is szerzett.

A Stanley-kupáért folyó, az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc második összecsapását közép-európai idő szerint csütörtökön játsszák, ugyancsak Las Vegasban.

STANLEY-KUPA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegas Golden Knights–Washington Capitals 6–4 (2–2, 1–1, 3–1)
Gólütő:
C. Miller (8.), Karlsson (19.), Smith (24.), Reaves (43.), Nosek (50., 60.), ill. Connolly (15.), Bäckström (16.), Carlson (29.), Wilson (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik