NHL: öt játékost is verekedés miatt állítottak ki a Senators–Flyers meccsen

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 08:15
null
Öt játékost is verekedés miatt állítottak ki az Ottawa–Philadelphia meccsen (Fotó: Getty Images)
Feszült, fordulatos mérkőzésen nyert hosszabbítás után 5–4-re hazai jégen az Ottawa Senators a Philadelphia Flyers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti pénteki játéknapján. A mérkőzés második harmadának derekán elszabadultak az indulatok a felek között és öten is összeverekedtek, így a hazaiaktól három, a vendégektől két játékost is kiállítottak: az ottawai Mark Kastelic 25, a philadelphiai Nicolas Deslauriers 20 perc büntetést kapott.

 

A Florida Panthers Matthew Tkachuk három góljának és egy asszisztjának köszönhetően hátrányból is simán, 5–2-re győzte le házigazdáját, a Montreal Canadienst. A vendégek amerikai csatára idénybeli 73. mérkőzésén megszerezte 101. pontját, s ezzel mindössze a negyedik olyan játékos lett a liga történetében, aki két különböző csapatban két egymást követő évadban elérte ezt a számot Wayne Gretzky, Jimmy Carson és Mike Rodgers után.



A Detroit Red Wings öt másodperccel a rendes játékidő vége előtt szerzett Jake Walman-bombagóllal győzte le 3–2-re a Carolina Hurricanest.



A legutóbbi kilenc meccséből nyolcat megnyerő Edmonton Oilers a Los Angeles Kings elleni 2–0-s győzelmével megelőzte a tabellán a kaliforniai riválist és már harmadik helyen áll a Nyugati konferenciában, azonos pontszámmal a második helyezett Minnesota Wilddal. A találkozón a hazaiak második gólját Connor McDavid szerezte emberhátrányból, s ez volt pályafutása 300. gólja a ligában, ezzel a 11. legfiatalabb játékos lett, aki elérte ezt a számot, ráadásul a mérkőzéseket tekintve a harmadik leggyorsabb aktív jégkorongozó, hiszen 563 meccsen érte el ezt a mérföldkövet, s ennél kevesebb játékidő alatt csak Alekszandr Ovecskin (473 meccs) és Steven Stamkos (550 meccs) volt képes hasonlóra.



A Keleti főcsoport élén álló Boston Bruins hosszabbítás után győzte le 2–1-re a Columbus Blue Jacketset, és ezzel megnyerte az Elnök-kupát, amit az a csapat kap meg, amely a legtöbb pontot szerzi az alapszakaszban.

 

 


 

A Nyugati konferenciát vezető Vegas Golden Knights bár ráadásban 4–3-ra kikapott a San Jose Sharkstól, de a pontszerzéssel így is biztossá tette, hogy hatodik idényében ötödször lesz ott a rájátszásban.



NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Columbus Blue Jackets 2–1 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Florida Panthers 2–5
New Jersey Devils–New York Rangers 2–1
Ottawa Senators–Philadelphia Flyers 5–4 – hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins–Nashville Predators 2–0
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 5–1
Detroit Red Wings–Carolina Hurricanes 3–2
Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 3–5
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 2–0
Seattle Kraken–Anaheim Ducks 4–1
San Jose Sharks–Vegas Golden Knights 4–3 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik