NHL: megszórta magát a Toronto Maple Leafs és a Vegas Golden Knights is

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.03.04. 07:27
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtök virradóra lejátszott mérkőzésein három divízió-első is pályára lépett: a Toronto Maple Leafs és a Vegas Golden Knights is magabiztosan nyert, míg a Washington Capitals csak szétlövésben múlta felül a Boston Bruinst.

A ligaelső Toronto Maple Leafs simán, 6–1-re győzött az Edmonton Oilers vendégeként és ezzel sorozatban harmadszor is diadalmaskodott kanadai riválisa felett. Az első két találkozón még gólt sem kapott a Toronto, így 13–1-es gólkülönbséggel zárta edmontoni túráját úgy, hogy az Oilers sztárja, a pontlista élén álló Connor McDavid egyetlen pontot sem tudott ellene szerezni.

A három felvonásból kétszer a Leafs nem volt emberhátrányban, ráadásul a szerdai ütközetben a negyedik számú támadósor tudott sziporkázni, Jimmy Vesey kétszer volt eredményes, míg Jason Spezza három gólpasszt adott. Az Oilersnek egyetlen oka van nem szomorkodni: 153:46 perc után lőtt újra gólt.

A Colorado Avalanche a finn Mikko Rantanen két góljával és két gólpasszával, valamint a német Philipp Grubauer 26 védésével győzött a San Jose Sharks vendégeként.

Az Anaheim Ducks sorozatban nyolcadszor is kikapott, most a St. Louis Blues verte 3–2-re.

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Washington Capitals 1–2 – szétlövéssel
Edmonton Oilers–Toronto Maple Leafs 1–6
Anaheim Ducks–St. Louis Blues 2–3
Los Angeles Kings–Arizona Coyotes 2–3
Vegas Golden Knights–Minnesota Wild 5–1
San José Sharks–Colorado Avelanche 0–4

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik