NHL: küzdelmes meccsen maradt versenyben az Islanders

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 07:47
null
Küzdelmes meccsen maradt versenyben az Islanders (Fotó: Getty Images)
A New York Islanders kedden kétszeri hosszabbítás után nyert a Tampa Bay Lightning ellen, amivel 3–2-re szépítette a két csapat párharcát az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának döntőjében.

 

A keddi találkozó 16. percében az Islanders szerzett vezetést, a Lightning a 25. perc elején egyenlített. A „gólváltásig” sem alakult ki túl sok gólveszély, mindkét oldalon kevés volt a kapura lövés, azt követően viszont több mint 68 percig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, amikor a visszafogottabb támadójátékot nyújtó New York-i gárdában Jordan Eberle megszerezte a győzelmet érő találatot.

A csapatok orosz kapusai közül Andrej Vaszilevszkij (Tampa Bay Lightning) 22, Szemjon Varlamov (New York Islanders) 36 védéssel zárt, utóbbi különösen a hosszabbítás elején volt aktív.

„Megvoltak a lehetőségeink, de nem mentek be. Ilyen a jégkorong, néha előfordul. Az ilyen mérkőzéseket a védekezéssel lehet megnyerni” – mondta a Lightning edzője, Jon Cooper.

Ezúttal sem léphetett jégre a Tampa Bay házi pontkirálya, Brayden Point, aki a párharc második felvonásán szenvedett sérülése miatt a harmadik összecsapásról is hiányzott már.

Point a rájátszásban 25 pontot (9 gól, 16 gólpassz) ért el 16 találkozón, míg a főcsoport döntőjében 7 pontot gyűjtött be (3 gól, 4 gólpassz) három összecsapáson – az első és második után a negyediken is játszhatott.

párharc következő mérkőzését csütörtök este – közép-európai idő szerint péntek hajnalban – rendezik. Amennyiben akkor sem születik döntés, akkor az szombat estére marad. A Nyugati főcsoportból a Dallas Stars már döntőbe jutott.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ

Tampa Bay Lightning–New York Islanders 1–2 – kétszeri hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik